Diyarbakır'ın saklı cenneti: Şeyhandede şelalesi

Çermik ilçesinde bulunan Şeyhandede şelalesi, tatilcilerin gözde mekanı haline geldi. Korona virüs nedeni ile tatile çıkamayan vatandaşlar şelalenin altında yüzüp piknik yapmanın keyfini çıkarıyor.

Haberler 14.07.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüsle birlikte scak havann da etkili olduu anlurfa, Adyaman, Gaziantep, Elaz gibi illerden vatandalar, Diyarbakrn çermik ilçesinde bulunan doa harikas eyhandede elalesinin yolunu tuttu. Güzellii ile göz kamatran eyhandede elalesi, korona virüs nedeni ile tatile çkamayan vatandalarn gözde mekan haline geldi.

Türkiyede korona virüsle birlikte scak havalar da etkisini arttrmaya balad. Özellikle Güneydou Anadolu Bölgesindeki illerde art gösteren vakalar ve scak havalar vatandalar bu yl evlerine kapatt. Tatile gidemeyen vatandalar da bulunduklar illerin yaknlarnda bulunan doal güzellikleri kefetmeye balad. Diyarbakrn çermik ilçesinde bulunan eyhandede elalesi, anlurfa, Gaziantep, Adyaman, Elaz gibi yakn illerde ikamet eden vatandalarn gözde mekan haline geldi. elalenin altnda yüzüp piknik yapmann keyfini çkaran vatandalar, bölgenin çevre düzenlemesinin yaplmas için çarda bulundu.

BURANIN GÖRÜLÜP KEFEDLMES GEREKYOR

Siverekten ailesiyle birlikte eyhandede elalesine gelen Mehmet Emin Sar, pandemi sürecinden dolay uzak yerlere gidemediklerini söyledi. Bölgelerinde doal güzelliklerin olduunu vurgulayan Sar, Burann görülüp kefedilmesi gerekiyor. Buray az insan biliyor, genelde çevre illerdeki insanlar biliyor. Dardan gelecek kiiler içinde buray tavsiye ediyorum. Akdeniz, Antalya, Bodrum gibi deniz olan bölgeler yerine doa harikas olan eyhandede elalesini tavsiye ediyorum. Bölgede çevre düzenlemesi yaplmas art. elalenin etrafnda sosyal tesisler yaplarak turizme kazandrlabilir dedi.

AIRLIKLI OLARAK çEVRE LLERDEN GELYORLAR

eyhandede köyü sakinlerinden Selahattin Koca ise vatandalarn özellikle hafta sonu köye geldiini söyledi. Halkn özellikle Gaziantep, anlurfa, Diyarbakr, Adyaman, Elaz gibi illerden eyhandede elalesine geldiini aktaran Koca, eyhandede elalesi bölgenin en gözde yerlerinden biridir. Yalnz çevre olarak çok kirli, buraya konteyner konulmas, gelen insanlarn daha duyarl olmas için sesleniyoruz. Manzara görüldüü gibi, çok mükemmel bir yer. Douda ve Türkiyenin birçok kentinde böyle bir yerin olmadn düünüyoruz. Gelen herkes ayn kanda. Yalnz buralarda yol mutlaka yaplmas lazm. Bu doa harikas yerimize lütfen sahip çkalm. Gelen misafirlerde mutlaka temiz tutalm. Herkes getirdii çöplerini mutlaka alsn, çöp brakmasnlar. Böyle bir yer herkese nasip olmuyor. Bölgemizde var, buda bir andr, öhrettir. çevre bakanlmz ve Turizm Bakanlmz böyle yerlere sahip çkmalarn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git