Diyarbakırlı 2 arkadaş, bisikletle Türkiye turuna çıktı

Diyarbakır’da, sağlıklı yaşam ve bisiklet sporuna dikkat çekmek isteyen Osman Başak (27) ile Süleyman Aydın (19), 6 ay boyunca pedal çevirip, Türkiye'nin yarısını bisikletle gezerek şehirleri ve ilçeleri dolaşacak. İki arkadaş yol boyunca sosyal medyadan da paylaşım yapacak.

Haberler 31.03.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Osman Baak ve Süleyman Aydn, uzun süredir yaptklar antrenmanlarn ardndan bisikletle 6 aylk Türkiye turuna çkmaya karar verdi. Yol haritas çkaran Baak ve Aydn srasyla Hataydan balayarak, Adana, zmir, stanbul, Ankara, Ordu, Samsun, Erzincann da yer ald 40 kenti dolaacak. Baak ve Aydn, yol boyunca yaadklar o anlar da ölümsüzletirerek sosyal medyada paylaacak.

GENçLERE ÖNCÜLÜK ETMEK STYORUZ

Osman Baak, 6 yldr bisiklet sürdüünü, sürekli ehir içi ve dna turlar düzenlediklerini ancak en uzun turun bu olacan söyledi. Baak, Gençlere öncülük etmek istiyoruz. Salk için de pedal çevirmek istiyoruz. Gençler de imkan bulduu zaman bunlar yapsnlar. Salk Bakanlndan da ve Gençlik Spor Bakanlndan destek istiyoruz. Yaplmas gereken bir ey bu aslnda. 5 bin kilometreden fazla yol gideceiz. Yolculuk boyunca çou ehirde bisiklet kulüpleri bizi arlayacak. Bize sponsor olan 3 i insan var dedi.

NALLAH YOLDA GÜZEL EYLERLE KARILAIRIZ

Süleyman Aydn da küçüklüünden bu yana bisiklet kullandn ancak son 3-5 yldr younlatn dile getirdi. Aydn, ehir d turlar yapyorum. çevre illere de gidiyorum. lk defa böyle uzun bir tura çkacam. Elimizden geldiince kendimizi hazrlyoruz. Sporu herkese tantmak istiyoruz. Pedal çevirmek güzel bir ey. Bisiklet çevre dostudur. Doamza kar da faydas var. nallah yolda güzel eylerle karlarz diye konutu.

Ana Sayfaya Git