Diyarbakırlı kadınlar kooperatifleşiyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ürettikleri el emeği ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlara dernek, kooperatifleşme ve e-ticaret konularında eğitim verdi.

Haberler 13.11.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn giriimciliine ve istihdamna yönelik bata mesleki eitim olmak üzere birçok çalma yürüten Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, ürettikleri el emei, göz nuru ürünleri satarak aile bütçelerine katk salayan kadnlara, dernek, kooperatifleme ile üretilen ürünlerin daha geni kitlere ulaabilmesi için e-ticaret konularnda eitim verdi. Büyükehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl tarafndan Kouyolu Park içerisinde yer alan Hanmlar Lokali ve Spor Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantsna ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katk salayan kadnlar, Büyükehir Belediyesi Kadn Yaam Merkezlerinden yararlanan kadnlar, Diyarbakrl Üretici Kadnlar Dernei ile Kayapnar Giriimci Kadnlar Kooperatifi bakan ve yöneticileri katld.

KADINLARA E-TCARET DETAYLARIYLA AKTARILDI

Pandemi dolaysyla maske ve sosyal mesafe kurallarna azami ekilde dikkat edilen toplantda yer alan katlmclara, özellikle ev eksenli üretim yapan kadnlarn, ürettikleri ürünleri Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin Kayapnar ilçesinde açt Organik Pazar ya da e-ticaret üzerinden nasl satabilecekleri ile ilgili bilgilendirmeler yapld.

Dernekleme ve kooperatiflemenin nasl yaplaca konularnn da ilendii toplantda kadnlara konu hakknda yasal mevzuatlarn neler olduu ayrntlaryla anlatld. Kadnlara, ürettikleri ürünleri e-ticaret üzerinden satmalar halinde nasl daha yüksek kazanç salayabilecekleri de tüm detaylaryla aktarld. Yaplan eitim sunumlarnn ardndan toplantya katlan kadnlar, e-ticaret, dernek ve kooperatifleme konularnda merak ettikleri sorular eitimcilere yöneltti.

17 LçEDE ÜRETM YAPAN KADINLARA ULAILACAK

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin kadn giriimciliine ve istihdamna verdii önemin vurguland toplantda, yaplan bilgilendirme toplantlar ile çalmalarn 17 ilçede destek bekleyen tüm kadnlara ulatrlaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git