Diyarbakırlı Ömer Dededen birlik çağrısı

Cumhurbaşkanlığı tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan tanıtım filminde rol alan 104 yaşındaki Ömer Osmanoğlu, Çanakkale'deki mücadelenin herkes tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi

Haberler 02.05.2015 - 00:21 Son Güncelleme : 02.05.2015 - 00:21

DİYARBAKIR- çanakkale Zaferinin 100üncü yıl dönümü nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filminde rol alan 104 yaşındaki Ömer Osmanoğlu, çanakkaledeki mücadelenin örnek alınmasını istedi.

Diyarbakırda, 13 yaşında başladığı mezar yapım işi nedeniyle ömrünün büyük bölümünü mezarlıklarda geçiren Osmanoğlu, AA muhabirine, çanakkale Zaferinin omuz omuza verilerek kazanıldığını anlattı.

Filmin iki ayrı sahnesinde görülen ve duygularını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı filmde oynadım, çok mutluyum diyerek dile getiren Ömer Osmanoğlu, şunları söyledi:

Arkadaşlarım beni filmde görünce sevindi. Bana, gel bak, televizyonda seni gösteriyorlar dediler. Arkadaşlar, Ömer abi artist olmuş. Cumhurbaşkanıyla filmde oynamış diyorlar. Kavga etmeyelim, el ele verelim, mutlu olalım. çanakkaledeki gibi omuz omuza verelim. Birbirimizi tutmak lazım. çanakkalede birlik olduk, sırt sırta vererek savaştık, şimdi yine birlik olalım.

ÖMRÜ MEZARLIKTA GEçTİ

Uzun yıllar Sur ilçesindeki Mardin Kapı Mezarlığında, mezar yapımıyla uğraşan Osmanoğlu, 8 yıldır da mezarları sulayarak geçimini sağlıyor.

İstanbul Karaca Ahmet Mezarlığında da 20 yıl çalıştığını anlatan Ömer Osmanoğlu, 4ü erkek 6 çocuğunun olduğunu, bunlardan 3ünün inşaat mühendisi, birinin de doktor olduğunu belirtti.

Osmanoğlu, şöyle devam etti:

İstanbulda çalıştığım dönemde, eşimin ölümüyle birlikte memlekete dönmek zorunda kaldık. Eşim ölünce, onun vasiyeti üzerine cenazesini Diyarbakıra getirip, burada defnettik. Son olarak eşimin mezarını yaptım ve sonra bu işi bıraktım. Şimdi mezarları sulayarak geçimimi sağlıyorum. Bu işi de severek yapıyorum.

Emeğiyle para kazanmayı sevdiğini dile getiren Ömer Osmanoğlu, çalışmak ibadettir. El açmak günahtır. Allah sevmez, dinimizde el açmak yoktur. Tek bir namazla zikir olmaz. İnsan çalışmalı, çalışmadan olmaz. çalışınca elin, ayağın Allaha zikreder ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır