Diyarbakırlılar İdlib'i sahiplendi

Diyarbakır 'da Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Rus savaş uçaklarının çok sayıda sivil yerleşim yerini ve muhaliflerin cephe hatlarını vurmasına tepki gösterildi

Haberler 08.09.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeybatsndaki dlib ilinde Rus sava uçaklarnn çok sayda sivil yerleim yerini ve muhaliflerin cephe hatlarn vurmas Diyarbakr ve Bingölde protesto edildi.

Diyarbakrda merkez Yeniehir ilçesinde bir araya gelen Suriye Halkyla Dayanma Platformu üyesi bir grup cuma namaz sonrasnda, ellerinde Diyarbakrdan dlibe bin selam yazl pankartlar tad.

NSANLIK KATLEDLYOR

Platform adna açklama yapan Özgür- Der Diyarbakr ube Bakan Süleyman Nazlcan, Suriyede bütün dünyann gözü önünde binlerce insann katledildiini, milyonlarca insann da ülkelerini terk etmek zorunda kaldn belirtti.

Sivil ve masum insanlarn katledilmesine kör, sar ve dilsiz kalan bölgesel ve küresel güçlerin vicdansz ve umursamaz tavr Suriyedeki trajediyi bugün daha da ileriye tayor. Bu umursamaz tavrdan güç alan er güçleri yeni katliamlar peinde. diyen Nazlcan, Türkiyenin Suriyedeki mazlumlarn yannda olduunu aktard.

DLPE YÖNELK SALDIRILAR

Nazlcan, Türkiyenin düne kadar izlemi olduu olumlu politikalar vicdan sahibi herkes tarafndan görüldü ve desteklendi. Türkiyenin bu tavr devam ettii müddetçe bizler tarafndan desteklenmeye devam edecektir. Suriyenin dier bölgelerinde yaanan katliamlarn dlibde de yaanmamas için bütün Müslümanlar dayanma sergilemeli ve zalimlere kar sesini yükseltmelidir. dedi.

SURYEYE NSANI YARDIM

Buarada, HH Diyarbakr nsani Yardm Derneince, Diyarbakrda toplanan insani yardm malzemeleri Suriyeye gönderildi.

Dernek Bakan Veysi çiçekli gazetecilere yapt açklamada, 8 yldr Suriyeye kesintisiz insani yardm yaptklarn söyledi.

HHnin Türkiye genelinde Suriyeye çok fazla insani yardm yaptn belirten çiçekli, oradaki mazlum halkn yannda olduklarn kaydetti.

çiçekli, imdi ise kentteki hayrsever vatandalarn yardmlarn bata dlip olmak üzere Suriyenin farkl kentlerine gönderdiklerini belirterek, öyle dedi:

TIR DOLUSU GIDA VE LAç GÖNDERLD

nsani Yardm Vakfmzn Suriyede açt frnda günlük olarak 160 bin ekmek ücretsiz ekilde orada yaayan vatandalara datlyor. Diyarbakrda u ana kadar 39 trla, 8 bin torba un gönderdik. Bunlarn yannda gda ve giyim malzemeleri gönderdik. imdi de 152 koli mama, ilaç ve medikal malzemeleri gönderiyoruz.

Suriyeye yönelik yardmlarn devam edeceini ifade eden çiçekli, insanlarn bir nebze de olsa yaralarn sarmann mutluluunu yaadklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git