Doğa eğitimi

Diyarbakır’da AFAD gönüllülerine doğada eğitim

Haberler 14.06.2021 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) tarafndan hayata geçirilen AFAD Gönüllüsü Projesi kapsamnda Diyarbakrdaki gönüllüler doada bir araya gelerek eitim ald.

AFAD Diyarbakr l Müdürlüü bünyesinde destek AFAD gönüllüsü seviyesine yükselen 92 gönüllüden 36snn bir araya geldii eitim etkinliinde gönüllülere, doada arama kurtarma teknikleri aktarld.

AFAD GÖNÜLLÜLER

AFAD gönüllü koordinatörü Ali hsan Aslan, doal ve tarihi güzellikleri olan Diyarbakrn çermikteki eyhandede elalesine ulaan ekibin, daha önce Elaz depreminde görev aldn söyledi. Aslan, Yine çnar ilçesinde UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Roma mparatorluuun doudaki son garnizonu olan Zerzevan Kalesine çkm ve eitimlerimize devam etmitik. Pandemi döneminin balarnda Silvan ilçemizde maske datp sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarn halka anlatmtlar. htiyaç duyulan her yerde bizimle olan gönüllülerimizin her adm bize gurur veriyor dedi.

DOA ETM ALINDI

Afet bilinci eitmeni Mehmet Turgut Tayuzak ise Amacmz afet ve acil durumlardan etkilenmi her yere, her canlya, devletimizin efkatli yardm elini AFAD ile uzatmaktr. Eitimlerin yan sra, ekiplerin tanmas ve kaynamas, bir yandan tarihi ve doal güzellikleri olan ilimize hizmet etmek, bir yandan hayat kurtaran bir kurumun gönüllüsü olmak ve iyilii yaymak, ayrca ilimizi tantmak güzel bir duygu. Kendini gönüllülüe adam canl hayatn kurtarmak için büyük cabalar harcayan her bir arkadama ayr ayr teekkür ederim diye konutu.

Ana Sayfaya Git