Doğal güzelliklere pedal çevrildi

Kaplıcaları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle tanınan Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bir araya gelen doğa tutkunu gezginler, 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayıp İkiz Şelaleye hakim noktada meşe ve ceviz ağaçlarının gölgesinde yürüyüş yaptı.

Haberler 15.10.2021 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn çermik ilçesinde bir araya gelen bisiklet tutkunlar, Mezopotamyann altn üçgeni olarak adlandrlan turizm güzergah kapsamnda ziyaretçilerini arlayan doal güzelliklere pedal çevirdi.

Kovid-19 ile mücadele sürecinde izole rota arayanlarn yeni adresi çermik, termal su kaynaklarnn yan sra kiz elale ve yürüyü parkuruyla doaseverlerin yeni rotas oluyor.

Sinek çay ve Kanyonu, Gelincik Da, Yabanard ve eyhandede mahallelerindeki kiz elale gibi çok sayda doal güzellii barndran ilçe, son zamanlarda bisiklet tutkunlarn da arlyor.

Pedaldalar Bisiklet Kulübünün program kapsamnda doaseverler, çermikte bir araya gelip 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayarak Yabanard Mahallesine ulat. Katlmclar, yöre halknn ikramlarnn ardndan yaklak 4 kilometrelik parkuru da yürüyerek tamamlad.

kiz elaleye hakim noktada, irili ufakl onlarca elaleyi görme frsat bulan doaseverler, mee ve ceviz aaçlarnn gölgesinde, ku sesleri eliinde yürürken keyifli zaman geçirdi.

- Tabiat park ilan edilmesi için çalmalar son aamada

Bisiklet tutkunlarn arlayan çermik Kaymakam Ramazan Polat, Yabanard ve eyhandede mahallelerinde yer alan elaleler arasndaki güzergahn, doa turizmine kazandrlmas gereken önemli bir alan olduunu söyledi.

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu bakanlnda bölgenin tabiat park ilan edilmesi için çalmalara baladklarn ifade eden Polat, Tabiat park ilan edilmesi için çalmalarmz son aamada. Tabiat park ilan edilmesinin ardndan yol ve parkur sorunlarn halledip ülkemizin turizmine kazandracaz. Diyarbakr güzel bir il, çermik güzel bir ilçe ve buras güzel bir yürüyü parkuru. nsanlar bu alana bekliyoruz. dedi.

ki elale arasndaki vadinin, yapsndan ve aaçlarla çevrili bulunmasndan dolay sürekli serin olduunu, görsel açdan da fotoraf tutkunlarna esiz manzaralar sunduunu anlatan Polat, çermikin salgn sürecinde insanlarn stres atp huzurla vakit geçirebilecei bir yer olduunu dile getirdi.

- Atmosfer harika

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakr Temsilcisi Sozdar Ayata, 5 kilometrelik bisiklet turunun ardndan bölgeye vardklarn, bu alann bisiklet ve doa tutkunlar için önemli bir yer olduunu belirtti.

Ayata, Buray cazip klan en önemli noktalardan biri elaleleri ve elaleye giden yol. 600 yllk ceviz aaçlarndan bahsediliyor. Atmosfer harika. En önemlisi yürüyü esnasnda günele temasmz neredeyse hiç yok. çünkü devasa bir ormanlk alanda yürüyü gerçekleiyor. Bu corafyada bisiklet tutkunlarn çok olduunu görüyorum. Yaplacak en güzel ey böylesi etkinliklerin daha çok olmas. diye konutu.

- Diyarbakra gelin bu doal güzelliin tadn çkarn

Bisiklet ve doa tutkunlarndan Adem Ulusoy, daha önce Türkiyenin birçok noktasn gezdiini ancak böyle bir ortam daha önce görmediini aktard.

Ulusoy, ki elale arasnda onlarca elale var, üzerimiz aaçlarla kapl. Diyarbakrda böyle bir yer olduunu bilmiyordum. Diyarbakr ve çermike gelin, bu doal güzelliin tadn çkarn. ifadelerini kulland.

Enver ahin ise manzaraya hayran kaldn belirterek, Böyle bir corafyaya ilk defa tank oldum. Gerçekten muhteem bir yer. Burada bulunmaktan büyük keyif alyorum. Görmek isteyen herkesi buraya davet etmek isterim çünkü muazzam bir atmosferi var. eklinde konutu.

Yabanard Mahallesi Muhtar Hdr Yldz ve eyhandede Mahallesi muhtar Ramazan Koca da turizme kazandrlmasn istedikleri bölgeye herkesi davet etti.

Ana Sayfaya Git