Doğal plato

Huzur ve güven ortamının oluştuğu Diyarbakır, tarihi ve kültürel dokusuyla dizi yapımcılarının ilgi odağı oldu. Hülya Diken, Hakan Meriçliler, Ayhan Taş, Nihal Savaç, Can Ceylan, İskender Bağcılar ve İzzet Civril gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran ve Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın görev yaptığı dönemi de konu alan 'Kançepek' dizisinin çekimlerine, 2015 hendek ve barikat olaylarında tahrip olduktan sonra yeniden inşa ile restorasyonu tamamlanan Sur ilçesinin tarihi mekanlarında başlandı.

Haberler 13.04.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörün izlerinin silindii Diyarbakr, tarihi mekanlar ve kültürel dokusuyla dizi yapmclarnn ilgi oda oldu. Barollerinde Hülya Diken, Hakan Meriçliler, Ayhan Ta, Nihal Savaç, Can Ceylan, skender Baclar ve zzet Civril gibi oyuncular kadrosunda bulunduran ve ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkann görev yapt dönemi konu alan Kançepek dizisinin çekimlerine, Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde baland.

Dizinin barol oyuncularndan olan Hülya Diken, Diyarbakra geldiinde çok ardn söyledi. Tarihi dokularn kendisini hayran braktn ifade eden Diken, Ben Diyarbakra ilk kez geliyorum. Daha önce rana gittim. Hakkaride gala yapmtk, buray da öyle bekliyordum, ama çok ardm ilk geldiimde, oldukça gelimi, çok fazla tarihi dokusu var. Düünüyorum neden acaba burada dizi çekilmiyor, sinema çekilmiyor. Sanrm daha önce olan olaylardan dolay insanlar biraz çekiniyorlar ama buras gayet güzel, çok güzel mekanlar var, artk burada dizi çekilmesine de biz kap açm oluruz. Dizimiz polisiye, heyecan var, ak var, komedi var, her ey var, o yüzden güzel bir proje olacak diye konutu.

çOK DEM, MUHTEEM BR EHR OLMU

Oyuncu skender Baclar da Diyarbakr çok beendiini belirterek, Ben uzun yllardr Diyarbakra gelmemitim. çok deimi, muhteem ehir olmu. Tarihi eserleri de yava yava ortaya çkyor. Dizimizin muhteem senaryosu var, tarihi dokuyla beraber bunu ortaya çkarmak için Bismillah deyip baladk dedi.

TARH çOK DEERL VE DOAL PLATO

Birçok dizi ve filmde oynad rollerle beeni toplayan zzet çivril ise, Bir haftadr çekim yapyoruz. Güzel film olacan umuyorum. nallah Diyarbakr halkna hayrl olur. Umarm buray tantp, daha çok sevdiririz. En önemlisi tarihi çok deerli ve doal plato. Diyarbakrda güzel eyler bundan sonra yaplr diye düünüyorum diye konutu.

15 YILDIR DZ çEKLMEYEN BR EHR

Diyarbakrda 15 yldr dizi çekilmediine dikkat çeken Kançepek dizisinin barol oyuncusu Ayhan Ta, Burada olmak büyük bir keyif. 10-15 yldr dizi çekilmeyen bir yerde, çekilen dizinin kadrosunda olmak büyük bir keyif. Oynadm rol de gayet keyifli. Güzel dizi çekiyoruz, muvaffak olacaz umarm dedi.

KÜLTÜREL TURZME çOK DENYORUZ

Dizinin yapmc ve yönetmenliini üstlenen milli kaleci Mazlum Yiit, çekimlerine baladklar diziyle ayn zamanda Diyarbakrn kültürel turizmini de ön plana koyduklarn belirterek, Bir hafta önce baladk, çok güzel geçiyor çekimler. Ortalama 1 ay sonra kurgu montaj ve müzii bitecek. 2 ay sonra da dijital platformlarda yaynlanmaya balamasn hedefliyoruz. Özellikle Diyarbakrn kültürel turizmine çok deiniyoruz. Mekanlarmz çok iyi. Diyarbakrn tarihi mekanlarnn hepsini kullanyoruz, bunu insanlara yanstalm istiyoruz, burada çok güzel yerler var, turistlerin de film yapmclarnn da gelmesi gereken bir yer diye konutu.

Ana Sayfaya Git