Doğaseverlerin yeni rotası oldu

Huzura kavuşan Şırnak doğaseverlerin yeni rotası haline geliyor

Haberler 27.03.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doal güzellikleri ile turizmde iddial rnak, yeni rota belirlemek için kente gelen ziyaretçileri arlyor.

Yllarca terörün gölgesinde kalan, sahip olduu zengin doal güzellikleri yeterince yanstamayan rnak, kavutuu huzurla turizmde hedef büyüttü.

Finik Ören Yeri ve Kalesi, Ulu Cami, Krmz Medrese, Nuh Peygamber, Mem-u Zin ve smail Ebul-z türbeleri, Cizre Kalesi, Hamidiye Klas gibi pek çok tarihi ve kültürel zenginlii bünyesinde barndran kent, tesis edilen güven ve huzur ortamnda yeni turizm rotalar ile de yerli ve yabanc turistleri arlamaya hazrlanyor.

Bu kapsamda rnak Üniversitesi Turizm ve Otel letmecilii Yüksekokulu ile Dicle Kalknma Ajans (DKA) turizmin canlandrlmas için Sürdürülebilir Turizm çeitlendirilmesi, Kültür ve Turizm Rotalar Projesini hazrlad.

Projeyle tur operatörlerinin de desteiyle bölge illerinden gelen ziyaretçi gruplar kentin turizm rehberine yeni güzergahlar eklemek için her hafta farkl bir bölgeyi geziyor.

Ziyaretçilerin ilk dura dil ve Güçlükonak ilçeleri arasnda yer alan ve doasyla dikkati çeken Cehennem Deresi bölgesi oldu.

Yaklak 15 kilometrelik yürüyü gerçekletiren turist kafilesi, maara, kanyon, vadi, dik yamaçlar, doal kaynak suyu ve yeil alanlaryla turizme kazandrlmay bekleyen bölgeyi gezdi.

BURAYI HEM DÜNYAYA HEM DE ÜLKEMZE TANITACAIZ

rnak Üniversitesi Turizm ve Otel letmecilii Yüksekokulu Öretim Üyesi Doç. Dr. Sedat çelik, bölgeye yönelik olumsuz algy deitirmek için üniversite olarak çeitli projeler gelitirdiklerini söyledi.

Kentin tarihi, kültürel ve inanç turizmine yönelik zenginliini tantmak istediklerini dile getiren çelik, Buras insanlarn gezmesi gereken yerlerden biri. Ciddi frsatlar sunan bir bölge. Buray pek kimse bilmiyor. Bu tür etkinliklerle buray hem dünyaya hem de ülkemize tantacaz. dedi.

çelik, bundan sonraki süreçte de yeni gruplar davet ederek hem yerli hem de yabanc turistlere rnak tantacaklarn ifade etti.

IRNAK TABATININ KEFEDLMESN STYORUZ

Ziyaretçilerden Ayegül lhan, doa yürüyüü yapmak, bölgedeki güzellikleri kefetmek için Batmandan geldiini söyledi.

Bu bölgeler çok güzel. rnak tabiatnn kefedilmesini istiyoruz. diyen lhan, doaseverlere rnak görmeleri tavsiyesinde bulundu.

Akif Özek, Cehennem Deresinin artk turizm ile anlmasn istediklerini dile getirerek, Burann doas harika ve gelenler buraya hayran kalyor. diye konutu.

Murat Sönmez ise Cehennem Deresi aslnda cennetten bir parça. Yerli ziyaretçilerin yan sra yabanc turistleri de bölgeye bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git