Doğru bir karardır!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 yıl önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkımına başlandı.

Haberler 08.10.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl, Surun bitiiinde yer alan Yeniehir ilçesindeki Dakap Meydann çevresiyle yeniden düzenlemek için Dakap Meydan Kentsel Yenileme Projesini hayata geçiriyor.

Diyarbakr Valilii ve Büyükehir Belediyesinin katklaryla yürütülecek projede, 1970 ylnda Gökdelen Oteli olarak faaliyete açlan, o dönem kentin en yüksek binas olduu için gökdelen olarak nitelendirilen, yaklak 40 yl Diyarbakr Subay Orduevi olarak kullanlan ve birkaç yl önce depreme dayanksz olduu gerekçesiyle boaltlan 1400 metrekare alana kurulu 13 katl bina, alnan karar üzerine yklyor.

Bina ykldktan sonra bu alan meydana dahil edilecek, Dakap Meydan ile meydana bakan binalarn cepheleri iyiletirilecek, silüeti bozan yaplar kamulatrlacak ve eski Dilan Sinemasna ait bina da kültür merkezine dönütürülecek.

DYARBAKIRLILAR PROJEDEN MEMNUN

Esnaf Yusuf Özkul, ykmna balanan binann, kentin sembollerinden biri olduunu söyledi.

Bu yapnn yklarak mevcut alann yeil alana dönütürülmesini memnuniyetle karladklarn ifade eden Özkul, ehrimizin yeil alana ihtiyac olduunu düünüyorum. Doru bir karar. dedi.

Vatandalardan Naci Sever de kentin böyle bir düzenlemeye ihtiyac olduunu belirterek çok iyi olur. Diyarbakrn yeil alana ihtiyac var. Her taraf beton. Yeil alannda faydas var. diye konutu.

Firma yetkililerinden Mustafa çubuk, ykm ileminin en ksa zamanda bitirilmesine çalldn aktard.

Yaklak iki ay süremiz var. nallah burann ykmn bir ayda tamamlayacaz. diyen çubuk, çalmalar tamamlandnda Diyarbakrn güzel bir alan daha olacan kaydetti.

Özkan çubuk da memleketlerine yaplacak bu projede katklarnn olmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

ORDUEV TOKYE DEVREDLMT

Tatlc ailesince Elaz Caddesi ile Dakap Meydannn kesitii kavakta 1970 ylnda Gökdelen Oteli olarak faaliyete açlan 13 katl bina, bir yl sonra Milli Savunma Bakanlnca satn alnarak Diyarbakr Subay Orduevine dönütürülmütü.

çevre ve ehircilik l Müdürlüü ekiplerinin birkaç yl önce yapt incelemede, depreme dayanakl olmad tespit edilen bina için ykm karar verilmiti.

Bunun üzerine bina boaltlarak TOKye devredilmi, 7. Kolordu Komutanl içerisinde yeni orduevi binasnn yapmna balanmt.

Ana Sayfaya Git