Doktor atamaları hastaları mutlu etti

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doktor olmayan bölümlere yapılan uzman hekim atamaları, bölge halkını sevindirdi.

Haberler 18.12.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- çocuk Hastalklar Hastanesinde doktor olmayan bölümlere yaplan uzman hekim atamalar, bölge halkn sevindirdi.

Salk Bakanl tarafndan, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde 1 yldr hizmet verilemeyen çocuk Nöroloji bölümüne Uzm. Dr. Serpil Bilge, 6 aydr uzman hekim olmayan Alerji bölümüne Uzm. Dr. Nevzat Bakaya ve çocuk Metabolizma Hastalklarna da Uzm. Dr. Hüseyin Bilginin atanmas, bu branlar için ehir dna çkmak zorunda kalan aileleri sevindirdi. Uzun süredir bo bulunan branlardaki bölümlere doktor atanmasyla halk kliniklere akn etti.

Göreve yeni balayan Alerji Uzman Doktor Nevzat Bakaya, halkn maduriyetinin önlendiini belirterek, çocuklardaki alerji hastalklarnn ilaçla tedavisine de balandn söyleyerek, Alerji, ar egzamalar, astm, k döneminde olduumuz için daha çok uzam öksürükler, süreçte youn gördüümüz hastalar. çok ar egzamas olanlar, besin alerjisi hastalarmz da oldu dedi.

HASTALAR, DOKTORA HASRET KALMI

Nöroloji Uzman Dr. Serpil Bilge, muayene ettii çocuklarn ailelerinden olumlu tepkiler aldklarn belirterek, Bizi gören ailelerin yüzü gülüyor. Genelde epilepsi, otizm ve sinir hastalklar, nöropati, distoni hastalarmz var. Hastalar hasret kalmlard. 1 yldr çocuk nöroloji yok. O açdan buraya geldiim için çok mutlular. Hatta, Hocam siz hep kaln burada. Hatta bir tane de yetmez 2, 3 doktor olsa daha iyi olur diyenler çounlukta. çünkü youn hasta akm var bu hastaneye? diye konutu.

Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimi Uzm. Dr. Semih Canpolat, görevde olmayan branlara atama yaplmasnn hasta çocuklarn ailelerini mutlu ettiini belirterek, çocuk nörolojisi, çocuk alerjisi ve çocuk metabolizma hastalklar dalnda doktor aç vard. Taleplerimizi ve görülerimizi bakanla bildirdik. Olmayan brantaki uzman arkadalarmz hastanemizde göreve balad dedi.

HASTALARIN BAKA YERLERE GTMESN ÖNLEM OLDUK

çocuk Hastalklar Hastanesinin bölge hastanesi konumunda salk hizmeti verdiini belirten Uzm. Dr. Canpolat, Uzun yllardr bir bölge hastanesi görevini yürüten Mardin, rnak, Bitlis, Bingöl, Siirt gibi civar illerden hasta alan bir bölge hastanesi konumundayz. Özellikle yan dallarn olmas buraya gelen hastalarmzn da taleplerini karlamada gayet iyi oluyor. Diyarbakra çocuk yan dal uzman arkadalarmz getirmemiz, bölgedeki hem hekim arkadalarmz rahatlatt. Hastalarmzn Bat illerine, daha büyük merkezlere gitmesini de önlemi olduk. Hasta çocuklarn aileleri çok mutlu, dua ediyorlar. çok büyük bir maduriyetin önüne geçildiini dile getiriyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git