Doktor ölümleri!

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisi sorumlusu Doç. Dr. Hakan Akelma, doktorların aşı olduktan sonra doktor ölümlerinden neredeyse bir yıldır söz edilmediğini söyledi.

Haberler 11.08.2021 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda koronavirüs vaka saylarndaki art sürerken, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin youn bakmnda bulunan hastalarn yüzde 65inin asz, dierlerinin de eksik al olduu belirtildi. Hastanenin youm bakm servis sorumlusu Doç. Dr. Hakan Akelma, al ve aszlarn klinik seyirlerinin de farkl olduunu ifade ederek, Hastalk aszlarda biraz daha ölümcül seyrediyor dedi.

AI SONRASI DOKTOR ÖLÜMLERNDEN SÖZ BLE EDLMYOR

Ann koruyuculuunun önemine deinen Doç. Dr. Akelma, Asn tamamlamayan ya da tek toz a yapp 15 gün beklemeyenler asz olarak saylyor. O dönemde virüsü kapmlardr. Hastaneye gelenlere baktmzda al olanlar hastal hafif geçiriyor diye konutu.

A kartl ve a tereddüdü yaayanlarn olduuna dikkat çeken Doç. Dr. Akelma, unlar söyledi:

A kartl iki çeittir. Biri a kartldr. Biri a tereddütlüdür. A tereddütlü kiileri aslnda aya çok tereddütlü olmadn düünüyoruz. Ancak a kart kiilerde onlar ikna etmek zor bir durumdur. O anlamda a kartlna kar yapabileceimiz bir ey yokken, a tereddütlü olan kiileri sosyal medyada, ulusal medyada ve dier mecralarda aydnlatmak zorundayz. Özellikle u bir gerçek, verilen rakamlar unu gösteriyor ki a faydal. Doktorlar a olduunda doktor ölümleri neredeyse 1 yldr hiç sözü bile edilmiyor. Önü bçak gibi kesildi. Hekim hastal ya da salk personeli hastal olarak çok az görüyoruz. Bu da ann faydal olduunu gösteriyor.

AI ETKL

Ne kadar a yeni olsa da ne kadar üzerinde soru iaretleri olsa da bir gerçek var ki koruduu ortadadr diyen Doç. Dr. Akelma, Gerek yatan hastalarn asz oran gerekse salk personelinin ölüm oranlarnn neredeyse sfra kadar dümesi ann etkili olduunu göstermektedir. Bu anlamda kr ve zarar hesabna vurduumuzda a ile ilgili önyargndansa hiç hastalanmamak daha krl gelmektedir. Bu anlamda a ile ilgili tereddüttün ortadan kalkp halkmzn bir önce asn yapmas ve 15 gün maske, mesafe kurallarna uyarak kendilerinde antikor oluturacak vakti bekleyip böylece hastalktan korunmalar gerekiyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git