Doktorların yaralı teröristleri tedavi ettiği iddiası

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 7 şüpheli arasındaki bazı doktor ve hemşireler, yaralı teröristleri özel hastanede ve evde tedavi etmekle suçlanıyor.

Haberler 26.07.2017 - 13:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda tutuklanan 7 üpheli arasndaki baz doktor ve hemirelerin, PKKl yaral teröristleri tedavi etmekle suçland örenildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, terör örgütü PKK/KCKya yönelik 19 Temmuzda balatlan soruturma sürüyor.

Gözaltna alnan aralarnda, doktor, hemire, öretmen ve mali müavirin de bulunduu 15 üpheliden 7sinin tutukland soruturmada, baz doktor ve hemireler, güvenlik güçleriyle çatmaya giren ve yaralanan PKKl teröristlerden M.A. ve H.Yyi özel bir hastanede tedavi etmekle suçlanyor.

Soruturma dosyasnda tutuklanan üphelilerden bir doktorun merkez Sur ve Balar ilçesinde geçen yl terör saldrlarnn yaand dönemde güvenlik güçleriyle girdikleri çatmada yaralanan terörist A.Dyi evinde tedavi ettiine dair yaplan ihbar da yer alyor.

üphelilerin ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda örgütsel doküman ve çeitli yaynlar ele geçirilirken, baz üphelilerin, terör örgütü PKK propagandasna dönüen toplumsal gösterilere katld tespit edildi.

Öte yandan, üphelilerden 5inin haklarnda daha önce yürütülen terör soruturmalar kapsamnda kamu görevlerinden ihraç edildikleri belirlendi.

Terör soruturmas kapsamnda 19 Temmuzda düzenlenen operasyonda 15 üpheli gözaltna alnm, dün aralarnda eski Diyarbakr Tabip Odas bakanlar Dr. Selçuk Mzrakl ve Dr. emsettin Koçun da bulunduu 7 üpheli, silahl terör örgütünü kurma veya yönetme ile silahl terör örgütüne üye olmak suçlarndan tutuklanm, 2si adli kontrol hükümlerince olmak üzere 8 üpheli serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git