Dolancılara şamar indi!

Diyarbakır merkezli 6 ilde internet dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Haberler 11.08.2021 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr merkezli 6 ilde düzenlenen dolandrclk operasyonunda gözaltna alnan 10 zanldan 8i tutukland.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, internet üzerinden ilenen dolandrclk suçlarnn önlenmesi ve meydana gelen suçlarn faillerinin yakalanmas amacyla Asayi ube Müdürlüü ekiplerince çalma yürütüldü.

TEKNK TAKP SONUCU

çalmada, Diyarbakr merkez alan bir suç örgütünün, ülke genelinde ikinci el alveri konusunda popüler olan bir internet sitesi ile sosyal medya platformu üzerinden dolandrclk eylemlerinde bulunduu belirlendi. Ayrca zanllarn, örgüt üyesi hackerlar tarafndan

açlan çok sayda profili ellerinde bulundurarak bu hesaplarla oluturulan sahte sat ilanlar üzerinden özellikle oto kaportaclk ve giyim üzerine faaliyet yürüten esnaf hedef aldklar saptand.

HASARLI ARAç VURGUNU

Hasarl araçlara dair oluturulan sözde sat ilanlaryla madurlara ulald, ilanlarn inandrcl için yasal olmayan yollarla elde edilen gerçek kii ve araçlara ilikin ruhsat bilgi ve fotoraflarn da kullanld, sahte profillerde özellikle asker, avukat, doktor gibi meslek gruplarna ait fotoraflarn tercih edildii, anlamaya varlmas üzerine madurlardan kapora istenildii, ardndan sahte sat sözlemeleri ve araç ruhsatlar düzenlenerek fotorafnn gönderildii, satn gerçekletiine inanan madurun çok yüklü miktarlara varabilen sat bedelinin tamamn zanllarn kontrolündeki banka hesaplarna gönderdii ortaya çkt.

E ZAMANLI OPERASYON

üphelilerin, ayn yöntemlerle sözde toptan kyafet sat ilanlar da yaynlayarak vatandalara ulat, pazarln ardndan ikna edilen madurlarn sat bedelinin tamamn örgüt hesaplarna gönderdiklerinin anlald, aratrmalarn derinletirilmesi sonucunda bu yöntemlerle ülke genelinde 52 kiinin yaklak olarak 1 milyon 500 bin lira zarara uratld tespit edildi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adli makamlara sevk edilen zanllardan 8i tutukland, dierleri serbest brakld. Soruturma kapsamnda 2 üphelinin yakalanmasna çallyor.

OPERASYONUN SONUCU

Suç örgütüne yönelik Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda yaplan 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardndan 6 Austosta Diyarbakr merkezli stanbul, Antalya, Mersin, Gaziantep ve Siirtte 14 adrese e zamanl düzenlenen operasyonda 10 üpheli gözaltna alnmt. Aramalarda, av tüfei, yüklü miktarda nakit para, cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi çok sayda dijital materyal ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git