Dolandırıcılık şebekesine darbe!

Şanlıurfa’dan kapora vererek aldıkları ya da kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır’a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek satan dolandırıcılık şebekesi, polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda ikinci işinde yakayı ele verdi. Olayla ilgili 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberler 23.11.2017 - 08:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre, aralarnda bir eski noterin de bulunduu ve anlurfadaki oto galerilerden satn alma vaadiyle kaporasn vererek aldklar veya kiraladklar lüks araçlar Diyarbakra getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek noterde satn yapan dolandrclk ebekesi, l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliinin yapt titiz çalmas sonucunda, ikinci ilerinde yakay ele verdi.

Aralarnda eski noter de var

ebeke üyeleri ilk ilerinde gittikleri oto galeride gözlerine kestirdikleri bir lüks arac satn alma vaadiyle kaporasn vererek galericinin güvenini kazand. Daha sonra da paray tamamlamak için birkaç gün süre isteyen dolandrclar, arac alp Diyarbakra getirerek sahte kimlik ve ruhsat hazrlad. Daha sonra bu tür sat ilemlerinin açn bilen ve noter ilemlerini ayarlayan eski noter M.B.den aldklar bilgiler dorultusunda sahte evraklarla arac bir bakasna satt. Gelen ihbar üzerine Yankesicilik ve Büro Amirlii ekipleri ahslar izlemeye ald. Yaplan titiz çalma sonucunda dolandrclar yine ayn yöntemle araç sat yaparken suçüstü yakaland. Yakalanan üphelilerden F.ç., M.Y., M.G. ve B.D. isimli ahslar çkarldklar mahkeme tarafndan tutukland. Arac kiralayan .K. ise çkarld mahkeme tarafndan serbest braklrken, S.ç. ile M.B. isimli ahslar adli kontrol artyla serbest kald. Konuyla ilgili 1 kiinin de yakalanmasna çallyor.

Ana Sayfaya Git