Döner sermayeye adalet istiyoruz!

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanları pandemi sürecinde bu ülkenin sigortası olduklarını bir defa daha kanıtladılar. O nedenle yetkililer, bu çıkmazdan biran önce dönerek, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler" dedi.

Haberler 30.09.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Diyarbakr l Bakan ve Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, beraberinde sendika üyeleriyle birlikte Diyarbakr Eitim ve Aratrma Hastanesi önünde döner sermeye ödemelerine ilikin açklama yapt.

DÖNER SERMAYE

Sosyal mesafe ve maske kuralna uyulan etkinlikte grup adna açklamay Memur-Sen Diyarbakr l Bakan ve Salk-Sen ube Bakan Nurhak Ensariolu yapt. Amaçlarnn salk çalanlarnn seslerini duyurmak olduunu belirten Ensariolu, Öncelikle bu zorlu görevde hayatn kaybeden salk çalanlarna Allahtan rahmet, ailelerine sabrlar diliyoruz. uanda tedavi gören tüm salk çalanlarna da Allahtan acil ifalar diliyorum. Bugün burada toplanmamzn amac salk çalanlarnn seslerini duyurmak, yaadklar sorunlarn çözümü için yetkilileri harekete geçirmektir. Ülkemizin dört bir yannda tüm tekilatmzla ayn haykrta bulunuyoruz, diyoruz ki çok geç olmadan, yanl üstüne yanl yapmadan salk çalanlarnn sesi duyulmal ve kangren halini alm sorunlar çözülmelidir diye konutu.

EK ÖDEME YÖNETMENL

Hemen her gün bir ya da birkaç salk çalannn kör iddetin kurban olduunu ifade eden Ensariolu sözlerini öyle sürdürdü:

Yllardr konutuumuz döner sermaye adaletsizliinde ve performans uygulamasnda bir arpa boyu yol alnd m, alnmad. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar deil. En çok da bu nedenle üzülüyoruz. Ortak akl ve alternatif çözüm önerilerine kap aralandnda çözülemeyecek sorun olmad inancndayz. Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasdr. En altndan en üstüne kadar hangi yetkili ile konusak, bize hak veriyor, biliyoruz diyorlar. Ancak çözüm noktasnda yeterince hassas hareket edilmediini görüyoruz. çözümsüzlük, adaletsizlik, ar i yükü, iddet salk çalanlarnn kaderi olamaz. Artk her seferinde tekrarlanan yanllklarn, hakszlklarn son bulmas gerekiyor. Ek ödeme yönetmeliinin tümüne yönelik eletirilerimiz bakidir. htiyac karlamak üzere geçtiimiz hafta yaplan düzenlemeyle iyi niyet ortaya konmu ancak sahann hakl beklentileri yine karlanmamtr. Salk-Sen olarak öneri ve eletirilerimizi her daim yetkililerle paylatk, paylamaya da devam edeceiz. Bizim bildiimiz bir düzenleme, çalanlarn hakkn hukukunu gözetmek, aln terlerinin karln vermek için yaplr. Düzenlemede genel hatlaryla bir takm iyiletirmeler yaplm olsa da binlerce salk çalan yine göz ard edilmitir. çalma bar ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceiz. Biz, salk çalanlarnn hem gür sesi olmak hem de kazanm adresi olmak için bu yola çktk. Üzerimize düeni sonuna kadar yapmaya kararlyz. Yetkililerden sesimizi duymalarn, artk biraz olsun salk çalanlarnn yüzlerini güldürmelerini bekliyoruz. Salk çalanlar pandemi sürecinde bu ülkenin sigortas olduklarn bir defa daha kantladlar. O nedenle yetkililer, bu çkmazdan bir an önce dönerek, salk çalanlarnn yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler. Hiçbir ey için vakit geç deil. Unutmamak gerekir ki çkmaz sokakta geri adm atmak ilerlemenin ta kendisidir. Vakit çok geç olmadan, yetkilileri, salk çalanlarnn seslerini duyarak sorunlarn çözmek için girdikleri çkmaz sokaktan geri adm atmaya davet ediyoruz. Hepinize katlmlarnz dolaysyla teekkür ediyoruz.

Yaplan açklamann ardndan salk çalanlar alklarla dald.

Ana Sayfaya Git