Dört mevsim Zerzevan ayrı bir güzel

Dünyanın en önemli kültür miraslarından biri olan Zerzevan Kalesinin Fotono21 Fotoğraf Derneği tarafından dört mevsim çekilen fotoğrafları, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında (DTSO) sergilendi.

Haberler 03.09.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 3 yldr Zerzevan Kalesinde fotoraf gezileri yapan Fotono21 Fotoraf Dernei üyeleri, Roma dönemine ait kyafetlerle yaptklar kurgular, meteor yamurlar altnda yaptklar çekimleri, yldz pozlamalar ve dört mevsim boyunca çektikleri otuz fotoraftan oluan bir sergi açt. Sergi açl çnar Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac tarafndan yapld. Kaymakam Büyüknalçac, Diyarbakrn en büyük kaz alan olan Zerzevan Kalesinin dört mevsim boyunca Fotono21 Fotoraf Dernei üyeleri tarafndan fotoraflanmasnda çok büyük bir emek verildiini söyledi.

Açla katlan Zerzevan Kalesi Kaz Bakan Doç. Dr. Aytaç Cokun, Romann son snr garnizonu olan ve Mithras tapnayla hem yerli hem yabanc turistlerin ilgi merkezi olan tarihi alann bölge ve dünya tarihi için çok önemli olduunu söyledi.

Fotono21 Fotoraf Dernei Bakan Yardmcs Hasan Akçay da, Zerzevan Kalesi ilimiz için çok önemli ve çok deer verdiimiz bir mirasmz. Fotoraf açsndan sürekli ziyaret ettiimiz bir alan. Kale, günün ve mevsimin her annda çok güzel ama özellikle gün batmnda ve karlar altnda müthi fotoraflar çektik. Ayrca ehir klarndan uzak olmasyla da yldz pozlamalar için mükemmel bir yer. 7 yldr verdiimiz ücretsiz fotoraf eitimlerimizin uygulama derslerini sk sk kalede yapyoruz dedi.

Fotono21 Fotoraf Dernei üyesi Veysi Arcagök de Yaklak 3 yldr dernek olarak kalede çekimler yapyoruz. Zerzevan Kalesi bizim için adeta bir fotoraf stüdyosu gibi. Kaleyi dört mevsim her açdan fotorafladk ve Roma dönemine ait kyafetlerle kurgular yaparak dönemi daha iyi anlatmaya çaltk. Meteor yamuru srasnda yine çekimdeydik. çektiimiz otuz fotoraftan oluan sergimizi açtk. Tüm sanatseverleri ve dostlarmz sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz diye konutu. Sergi, DTSOda eylül ay boyunca ziyaretçilere açk olacak.

Ana Sayfaya Git