Doyasıya Eğlendiler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, çocuklara yönelik düzenlediği Gezi Etkinlikleri devam ediyor. Medland Lunapark ve On Gözlü Köprü’deki uçurtma şenliklerinin ardından çocuklar, hafta sonu Nevruz Parkı’ndaki Uçurtma Şenliği’nde buluştu.

Haberler 04.05.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 04.05.2016 - 09:15

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünün, çocuklara yönelik düzenlediği Gezi Etkinlikleri devam ediyor. Medland Lunapark ve On Gözlü Köprüdeki uçurtma şenliklerinin ardından çocuklar, hafta sonu Nevruz Parkındaki Uçurtma Şenliğinde buluştu.

Zarokistanlardan (Oyun Odaları) yararlanan 3-6 yaş aralığındaki 200 çocuk, eğitmenleri ve aileleri refakatinde Nevruz Parkına giderek, önce uçurtmalarını yaptılar, sonra aileleriyle birlikte uçurtma uçurarak eğlendiler. Program kapsamında ayrıca Eğil ilçesinin tarihi mekanlarına gezi düzenlendi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanında bir araya gelen 7 ve 8. sınıf öğrencisi 75 çocuk, eğitmenler eşliğinde iki otobüsle Eğil ilçesine giderek, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Daha sonra Dicle Barajında feribot gezisi yapan çocuklar, öğle yemeğinin ardından Diyarbakıra döndü.

BİN çOCUK FAYDALANACAK

Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Gezi Etkinlikleri, 28 Mayısa kadar devam edecek ve programdan bin çocuk faydalanacak. 19 Nisanda başlayan etkinlikler kapsamında, bugün Hasuni ve Malabadi gezisi, 7 Mayısta On Gözlü Köprüde uçurtma şenliği, 8 Mayıs Ergani Hilar Mağaraları ve çermik Sinek çayı gezisi, 13, 14 ve 15 Mayısta Dil Bayramı etkinlikleri, 21 Mayısta Dicle Barajında Uçurtma Şenliği, 22 Mayısta Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesislerinde spor etkinliği, 24-25 Mayısta çocuk hakları eğitimi, 28 Mayısta Büyükşehir Belediye

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır