Droneli trafik denetimi yapıldı

Drone ile havadan trafik denetiminde bin 765 araç kontrol edildi. Trafik kurallarını ihlal eden 12 araç trafikten men edildi.

Haberler 23.05.2019 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda l Jandarma Komutanlna bal Yeniehir ilçe Jandarma Trafik Denetleme ekipleri, drone destekli trafik denetimi gerçekletirdi. Yaplan denetimde, bin 765 araç kontrol edilirken, trafik kurallarn ihlal eden 68 araca toplam 24 bin 407 Türk Liras idari para cezas uyguland ve 12 araç trafikten men edildi.

Yeniehir lçe Jandarma Komutanl ekipleri Diyarbakr-Elaz karayolu üzerinde oluturduu trafik kontrol noktasnda drone ile denetim yapt. Havadan yaplan denetimlerde drone ile hz limitini at, krmz kta geçtii, kemer takmad ve telefon ile konutuu saptanan araçlar durduruldu ve sürücülerine cezai ilem uyguland.

12 araç trafikten men edildi

Denetime ilikin yaplan açklamada, Trafik düzeni ve güvenliinin salanmas, denetim faaliyetlerinin etkinliinin arttrlarak sürücülerde alglanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi maksadyla, Diyarbakr l Jandarma Komutanl sorumluluk sahasnda jandarma trafik timlerince drone ile havadan trafik denetimi icra edilmitir. cra edilen denetim faaliyeti sonucunda, bin 765 araç kontrol edilmi, trafik kurallarn ihlal eden 68 araca toplam 24 bin 407 Türk Liras trafik idari para cezas uygulanm ve 12 araç trafikten men edilmitir.zu Trafik hizmetlerinin aksatlmadan yürütülmesi ve bütün vatandalarmzn karayollarnda güven içerisinde seyahat etmelerini salamak maksadyla, trafik denetim faaliyetlerine kararllkla devam edilecektir denildi.

Ana Sayfaya Git