DTB’de yeni döneme geçiş tanıtımı yapıldı

Elektronik ortamda tarımsal ürün alım-satımının gerçekleştirilmesi konusunda Diyarbakır Ticaret Borsası‘nda (DTB) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberler 29.06.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret Borsasnda gerçekletirilen bilgilendirme toplantsna, TMO Diyarbakr Merkez ube Müdürü Ali Cihantimur, Diyarbakr Ziraat Odalar l Koordinasyon Bakan Mehmet Cevat Delil, Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Yeniehir Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu, Sur Ziraat Odas Bakan Mehmet Demir, tarmsal alanda üretim yapan üretici ve sanayiciler, Diyarbakr Ticaret Borsas Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin yan sra çok sayda borsa üyesi katld.

TARIMSAL ÜRÜNDE ELEKTRONK ORTAM

Bilgilendirme toplants açlnda konuan DTB Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Ticaret Borsasnn elektronik ortamda tarmsal ürün alm-satmn yapma yetkisine sahip Türkiye Ürün htisas Borsasnn ayn zamanda itirakçisi olduunu ve acentesi olarak görev yapmaya baladn duyurdu. lemler srasnda borsa tarafndan uzman bir ekibinde oluturulduunu anlatan DTB Bakan Yeil, Türkiye Ürün htisas Borsasnda yaplacak Elektronik Ürün Senedi ilemleri ile yaplan alm satmlar tarm sektörüne ve yatrmcsna cazip olanaklar sunmaktadr. Bizler ilimizde lisansl depoculuu yaygnlatrmak için bir dizi çalmalarmz sürdürmekteyiz. Bu kapsamda hazr Hububat silolarnn satn alnmas ve 30 bin ton kapasiteli pamuk lisansl depoculuun kurulmas için Lojistik Köyde kurulacak irkete, TMO-TOBB Tarm Ürünleri Lisansl Depo Sanayi Ticaret A.. ile ortaklklar gerçekletirdik. Alt yap çalmalar kapsamnda ise limizde kurulacak Lojistik Köyde 180 dönümlük arsa tahsisini, hizmet binamz içerisinde elektronik sat ve ihale salonunu kurulumunu ve Bismil ve Ergani ubelerimizde ise ürün analiz laboratuvarn kurduk. Tohum çimlendirme ve sertifikasyon laboratuvar içinde yine orta olduumuz Diyarbakr Teknokette kurulum çalmalarn sürdürüyoruz dedi.

DTB Bakan Engin Yeilin konumasnn ardndan Türkiye Ürün htisas Borsasnda gerçekletirilecek Elektronik Ürün Senedi uygulamalar konusunda DTB Genel Sekreter Yardmcs gda mühendisi Gökhan çeliker tarafndan bilgilendirme sunumu gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git