DTSO elektrik zammını yargıya taşıyacak

DTSO, yüksek orandaki elektrik zamların durdurulması ve iptali için yargıya başvuracak.

Haberler 19.02.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnn (DTSO) ubat ay olaan Meclis ve Yönetim Kurulu toplants yapld. Toplantnn gündeminde ülke genelinde olduu gibi kentte de yurttalarn ve esnaflarn protestolarna neden olan yüksek elektrik zamlar yer ald.

Yaplan tartmalar sonucunda, Enerji Piyasa Düzenleme Kurumunun (EPDK) Anayasaya, mevzuata, sosyal hukuk devlet anlayna aykr olan elektrik zamlarnn durdurulmas ve iptali için dava açlmas kararlatrld. DTSO Meclisi ve Yönetim Kurulu tarafndan elektrik zamlarna ilikin yaplan açklamada u ifadelere yer verildi:

ELEKTRK ZAMMI YARGIYA

Son zamanlarda elektrik fiyatlarnda yüzde yüzü aan artlar yediden yetmie her bir bireyi etkilemi, ülke genelinde üretim krizine neden olmutur. Bata küçük ve orta ölçekli iletmeler olmak üzere, imalat ve tedarik zincirindeki iletmeler çok yüksek miktarlardaki elektrik faturalar ile karlamlardr. Ayn durum doalgaz ve akaryakt gibi enerji kaynaklar için de geçerlidir. Her geçen gün artan fiyatlar üretim maliyetlerini daha çok arttrmaktadr. Ticari yaamn temeli durumundaki iletmelerin artan enerji maliyetlerini karlayamamas üreticiden tüketiciye uzanan zincirin krlmas demektir. Bu da ekonomimizin yap talarn yerinden oynatacak, ciddi bir deprem etkisi yaratacaktr.

DTSO YÖNETMNN OYBRL

Elektrik Piyasas Kanununun 1inci maddesi ile Tüketicinin Korunmas Hakknda Kanunun 1inci maddesine göre; elektriin tüketicilere kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu ekilde ve düük maliyetli verilmesi gerekmektedir. DTSO ubat ay olaan Meclis ve Yönetim Kurulu toplantsnda oy birliiyle EPDKnn Anayasaya, mevzuata, sosyal hukuk devlet anlayna aykr olan elektrik zamlarn durdurulmas ve iptali için dava açlmasna karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git