DTSO'dan Amed Şehir Tiyatrosu'na destek

Pandemi nedeniyle ara verdikleri tiyatro gösterilerine yeniden başlayan Amed Şehir Tiyatrosu’na, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek geldi.

Haberler 23.11.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed ehir Tiyatrosu tarafndan talyan yazar Dario Fonun Neredeyse Kadn: Elizabeth adl eserinin Kürtçe sergilendii Hema Hema Jin Elizabeth adl oyununun, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Meclisi, DTSO Kadn Meclisi, DSAD ve GÜNTADa özel gösterimi yapld. Berfin Emektarn yönetmenliini yapt tiyatro oyunu, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda maske, mesafe ve hijyen kurallar çerçevesinde sergilendi.

EHR TYATROSU

Tiyatro oyununun ardndan DTSO yönetimi tarafndan yaplan açklamada, pandemi nedeniyle tiyatro gibi kültür sanat faaliyetlerinin ve bunlar icra eden sanatçlarn etkilendikleri bu zor dönemde, hem destek olmak hem de tiyatro alannda salt Diyarbakr deil, Türkiye genelinde tannan ve önemli çalmalara imza atm Kürtçe tiyatro oyunlar sergileyenlere destek olmak istedikleri belirtildi. Kültür sanat alannda, çok dilli, çok kültürlü dokudan beslenerek faaliyet gösteren yerel giriimlerin desteklenmesinin, kent kültürünün korunmas ve sürdürülmesi açsndan önemli olduu kaydedildi.

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya ise tiyatro oyununun ardndan oyunculara çiçek vererek tebrik etti.

Yönetmenliini Berfin Emektar, Yardmc Yönetmenliini ise ilan Alagözün yapt Hema Hema Jin Elizabeth oyununda, Avin Adgüzel, Rezan Kaya, Yavuz Akkuzu, Özcan Ate, enay Özbey ve Özkan eker alyor.

Ana Sayfaya Git