DTSO’dan Amedspor’a büyük destek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) girişimleri ve Diyarbakırlı iş insanlarının katkılarıyla Amedspor’a kazandırılan yeni takım otobüsü düzenlenen törenle teslim edildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Amedspor halkın takımıdır. Bu destek, kentin ortak dayanışma kültürünün sonucudur” dedi.

Haberler 10.12.2025 - 13:32 Son Güncelleme : 10.12.2025 - 13:32

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) Meclisi ve iş insanlarının katkılarıyla Amedspor için alınan yeni takım otobüsü, düzenlenen törenle kulübe teslim edildi. Teslim törenine DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, Başkan Yardımcısı Akif Avşar, Amedspor Kulüp Başkanı Av. Nahit Eren ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Amedspor halkın takımıdır

Törende konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Amedsporun başarısında kentin tüm kesimlerinin desteğinin kritik önemde olduğunu vurguladı. Kaya, şunları söyledi:

Bugün burada Amedsporun uzun süredir ihtiyaç duyduğu takım otobüsünü teslim etmek için bir aradayız. Amedspor halkın takımıdır. Taraftarından iş insanına, kadınlardan gençlere kadar herkesin desteği bu kulübü bugünlere getirmiştir. Hem sportif başarı hem de finansal istikrar açısından sürdürülebilirlik, bu dayanışmanın ürünüdür.

2018den beri devam eden istişare kültürünün kulübün büyümesinde önemli rol oynadığını belirten Kaya, DTSOnun tüm meclisi ve iş dünyasıyla birlikte Amedspora destek olmaya devam edeceğini ifade etti. Kaya, otobüsün temin edilmesinde emeği geçen tüm iş insanlarına tek tek teşekkür etti.

Bir aylık çalışmayla araç temin edildi

Kaya, otobüsün alınma sürecinin hızlı ilerlediğini belirterek, Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede iş insanlarımızın desteğini alarak otobüsün finansmanını sağladık. İstanbuldaki hemşehrimizin de katkısıyla araç kısa sürede hazır hale getirildi. İç dizaynı tamamen futbolcuların konforu düşünülerek yenilendi dedi.

Kaya ayrıca başkan yardımcıları, meclis divanı ve genel sekreterliğe katkılarından ötürü özel teşekkürlerini iletti.

Nahit Eren: Amedsporu ayakta tutan halkın dayanışmasıdır

Amedspor Kulüp Başkanı Av. Nahit Eren ise DTSO ve Diyarbakırlı iş insanlarının desteğinin büyük bir anlam taşıdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Kentimizin değerli iş insanlarının yıllardır Amedspor için verdikleri emeğe şahidim. Bugün bu otobüsü kulübümüze kazandırmaları, bu dayanışmanın güçlü bir örneğidir. Amedspor şampiyonluğu hedefleyen bir kulüptür. Bu hedef doğrultusunda futbolcularımızın konforu ve altyapı koşullarının iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu süreçte emeği geçen önceki yönetimimize ve bugünkü katkıları sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Eren, Amedsporun genç bir kulüp olduğunu ancak halkın, sivil toplumun ve iş insanlarının güçlü desteğiyle ayakta durduğunu belirterek, İyi ki varsınız, iyi ki Amedspor var dedi.

Kent dayanışmasının yeni adımı

Yeni takım otobüsü, Amedsporun hem kamp hem deplasman yolculuklarında önemli bir ihtiyacı karşılayacak. DTSO yönetimi, Amedsporun yanı sıra Diyarbakırdaki diğer spor kulüplerine, kültür-sanat kurumlarına ve yerel yönetimlerin çalışmalarına da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Tören, kulüp otobüsünün Amedspor Kulüp Başkanı Nahit Erene teslim edilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git