DTSO’dan üye aidatlarının yapılandırması müjdesi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Sayman Üye Nesih Aktepe, odaya aidat borcu olan üyelerin borçlarını gecikme cezasından muaf tutulacaklarını ve 31 Ocak 2021 tarihine kadar odaya müracaat etmeleri durumunda mevcut anapara borçlarını 6 aya kadar yeniden yapılandırılacağını belirtti.

Haberler 02.12.2020 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Sayman Üye Aktepe, Türkiyede korona virüs pandemisinin etkisinin giderek artrmasnn beraberinde tedbirlerin alnmasn da gündeme getirdiini söyledi. Aktepe, Mart 2020 ayndan itibaren yaylmn önüne geçmek ve halkmzn saln korumak için hükümet tarafndan uygulanmaya balanan tedbirler ekonomik alanda çok ciddi daralmalara neden olmaktadr. Özellikle özel sektöre yönelik tedbirlerin uygulanmas bata küçük esnaf olmak üzere bütün i camiasn etkilemektedir. Odamz yaanan bu süreçte bata üyelerimiz olmak üzere, kentimiz i camiasnn yaad sorunlar minimize etmek için çalmalarn büyük bir hassasiyetle sürdürmeye devam etmi, bu anlamda bata finansman sorunlarnn çözümü için bankaclk sektörünü harekete geçirerek kredi erteleme, yeniden kredilendirme gibi desteklerin salanmasnda öncülük etmitir. Ancak gelinen aamada pandeminin giderek daha çok yaylaca görülmü ve yeni ek tedbirlerle özel sektörün daha çok etkilenecei görülmütür. Bu etkilenmenin en az seviyede olmas ve bata finansman destei olmak üzere, kira, elektrik, su ve doalgaz gibi sabit giderlerin ertelenmesi veya devlet bütçesinden karlanmas için odamz bünyesinde kurulmu olan Diyarbakr Konseyi tarafndan bir basn metni kamuoyu ile paylalmtr.

ADAT YAPILANDIRMASI

Bütün bu çabalarmzn etkinliini arttrmak ve üyelerimizin içerisinde bulunduklar ekonomik darboaz atlatmalarna destek olmak amacyla üst kuruluumuz olan TOBB ile koordineli olarak baz çalmalar yaplmtr. Yaplan görümeler ve istiareler neticesinde hükümetin de olumlu yaklam neticesinde üyelerimizin mevcut borçlarnn faizlerinin silinmesi ve anaparann da faizsiz olarak 6 ay süreli yaplandrlmas resmi gazetede çkarak yürürlüe girmitir. Baz alacaklarn yeniden yaplandrlmas ve baz kanunlarda deiiklik yaplmasna kanun çerçevesinde bugün itibariyle yürürlüe giren kanun; Oda aidat borcu olan üyelerimizin borçlarn gecikme cezasndan muaf tutulacaklar, 31 Ocak 2021 tarihine kadar odamza müracaat etmeleri durumunda mevcut anapara borçlarn 6 aya kadar yeniden yaplandrarak ödeyebilecekler. Pandemi sürecinin ksa sürede sona ermesi umuduyla, bütün i camias ve üyelerimizin yannda olmaya devam edeceimizi, üyelerimizde gelecek her türlü talebin en üst düzeyde dile getirileceinden emin olunmasn belirtmek isteriz dedi.

Ana Sayfaya Git