DÜ ile Bismil Belediyesi arasında kadın istihdamını geliştirme amaçlı protokol imzalandı

Dicle Üniversitesi ile Bismil Belediyesi ve S.S. Bismil Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi işbirliği kapsamında protokol imzalandı.

Haberler 09.03.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Protokol, Bismil Belediyesi, S.S. Bismil Kadn Giriimi Üretim- letme Kooperatifi ve Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu Müdürlüü ile ortaklaa olarak verilecek eitimlerin parças olarak Bismil ilçesinde bulunan üniversite arazisi üzerinde yürütülecek eitim ve projeler kapsamnda tarmsal üretim, i ve ilemler açsndan taraflarn yükümlülüklerini kapsyor.

Modern mutfak uygulamalar alanlarnda da eitim verilecek

Protokolün amacnn S.S. Bismil Kadn Giriimi Üretim ve letme Kooperatifine üye kadnlara Bismil Meslek Yüksekokulu dersliklerinde kadnlara yönelik eitim, toplumsal cinsiyet eitlii, kadn haklar, anne çocuk sal, giriimcilik, e-ticaret, modern tarm uygulamalar, sinema ve kadn, tiyatro ve kadn, müzik ve kadn, resim ve kadn, psikoloji, beslenme, afet eitimi, çevre koruma, butik pastaclk, modern mutfak uygulamalar alanlarnda eitim verilecek.

Kadnlar tarmsal ürünlerin yetitirilmesi, ilenmesi eitimi alacak

Her ders 24 saat olacak ekilde Dicle Üniversitesi akademisyenlerince sürekli eitim merkezi üzerinden eitimler verilecek ve bu üyeler tarafndan katma deeri yüksek çilek, çörek otu, safran gibi çok yllk tarmsal ürünlerin yetitirilmesi, ilenmesi ve pazarlanmas konularnda eitim de görecekleri belirtildi.

Ana Sayfaya Git