Dualarla ihya edildi

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15’inci gecesi Beraat Gecesi’nde Diyarbakırlılar camileri doldurdu.

Haberler 19.03.2022 - 02:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-slam lemi, aban aynn 15inci gecesi olan Beraat Gecesine ulamann sevinç ve heyecann yayor. slam leminde ve Türkiyenin dört bir yannda olduu gibi Diyarbakrda da Berat Kandili camilerde ihya edildi

Diyarbakrda Beraat Gecesi münasebetiyle merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Yeil Kubbe Camiinde yats namazndan sonra program düzenlendi.

Camileri dolduran Müslümanlar, okunan Kuran- Kerimi dinledi, slam lemi için dua etti. Camilerde Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i erif okundu, kasideler, Türkçe, Kürtçe ilahiler seslendirildi, dualar edildi.

BERAAT GECES

Cami mam Hatibi Abdulkuddüs Yalçn, kandilin anlam ve önemine binaen bir vaaz verdi. Yalçn, bu gecenin, Ramazan aynn habercisi olduunu ve bu gecenin ibadetle geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bu gecenin af ve kötülüklerden arnma gecesi olduunu söyleyen Yalçn, Bu gecede kim güzel bir söz, kelime ve dua ederse Allah-u Tela kat ve kat kabul eder, amel defterine yazar. Allah azze ve celle Kurana yemin ederek bu Kuran- Kerimi mübarek bir gecede indirdiini bildirmitir. Beraat kurtulu, af ve arnma anlamna kötü huy ve amellerden uzaklama anlamna geliyor. Bu gece de kötü ameller ileyenler Allahn rahmetinden mahrum kalyorlar. Allahn emirlerini uygulayanlar ise Allah rahmetini onlardan eksiltmez, cehennem azabndan onlar korur.

Öyle zamanlar vardr ki dier zamanlardan çok farkl ihya edilmesi ve deerlendirilmesi gerekir. Beraat Gecesi de onlardan biridir. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git