Duamız kurtuluşa ermemize olsun!

Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Dua etmeliyiz, duamız insanlık adına insanlığın uyanışına ve kurtuluşuna vesile olacak dualar olmalıdır" dedi.

Haberler 07.04.2020 - 03:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sa PEK

DYARBAKIR-l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Berat Kandili dolaysyla mesaj yaymlad. Karabayr, mesajnda Böylesi skntnn youn olduu ve evlerimize kapandmz bir zamanda bu günlerden nasl istifade edebiliriz sorusunu herkes kendisine sormaldr. Aslnda bu günleri iç alemimize yönelmeye bir frsat olarak görmeliyiz uyarsnda bulundu.

Allah Tela (cc) Kbe gibi baz meknlara kudsiyet atfettii gibi baz zaman dilimlerine de kudsiyet atfederek zamann ve meknn deerini yükseltmitir. Mübarek üç aylar ve bu aylar içerisinde bulunan mübarek geceler gibi. Bu, Allahn hassaten kullarna verdii deerin büyük bir göstergesidir. Bize böyle büyük bir deer verilmiken ve büyük frsatlar sunulmuken, bu kymetli zaman dilimlerini nasl anlamal ve nasl deerlendirmeliyiz? diyerek balayan Berat Kandili mesajnda, Karabayr öyle dedi;

SIKINTILI BR DÖNEMDEN GEçYORUZ

Malumunuzdur ki ömrümüz sadece bu dünya hayatyla snrl deil, bizi bekleyen büyük bir güne (ahiret) hazrlanmak ve ksa bir ömürde sonsuz bir hayat kazanmak üzere bu dünyaya gönderildik. Ancak bu dünya hayatnda kendi halimize braklmayp bir takm imtihanlara tabi tutulmaktayz.

u anda insanlk büyük bir imtihanla kar karya bulunmakta ve acizliinin hiç bu kadar farkna varmad skntl bir süreçten geçmektedir.

Böylesi skntnn youn olduu ve evlerimize kapandmz bir zamanda bu günlerden nasl istifade edebiliriz sorusunu herkes kendisine sormaldr. Aslnda bu günleri iç alemimize yönelmeye bir frsat olarak görmeliyiz. ç alemimize yönelmekten kast Rabbimize yönelip ruhumuzu arndracak ibadetlerde bulunmak, geçmi günahlara pimanlk duyup tövbe ve istifar etmek, bu günleri manevi anlamda yeni sayfalar açmakla deerlendirmektir. Bütün acizliimizle Ona yönelmeli, hayatmzda ihmal ettiimiz ne varsa yeniden kazanmak için çabalamalyz. airin dedii gibi affa layk olmasak da gidecek baka kapmz yok. Onun rahmetine snmaktan baka çaremiz yok. O(c.c), sonsuz merhametiyle kendisine yönelenleri affedeceini ve kendisinden ümit kesmememiz gerektiini bize emir buyurmaktadr. nallah bizi affedecektir ve bu skntlar bizden giderecektir. çünkü Allah katnda en makbul efaatçi, insann acziyetini bilip ona yönelmesidir.

NSANLIK çN DUA ETMELYZ

Dua etmeliyiz, duamz insanlk adna insanln uyanna ve kurtuluuna vesile olacak dualar olmaldr. Bu musibet ve sknt, insanlarn dünya hayatn tehdit etmektedir. Yalnz daha büyük musibet ve sknt, insann ebedi hayatnn musibete uramas, insann gaflete dalarak asl vazifesini bu dünya hayatnda terk etmesidir.

Bu zor dönemlerde acizliimizi bilerek yapacamz dualar birleirse inallah makbul dualardan olur. çünkü biliyoruz ki dualarn da makbul olduu zamanlar vardr ve öyle inanyoruz ki dualarmz Rabbimizin merhametiyle karlk bulacaktr.

badetlerimizi çoaltmalyz. mknlarmz ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yardm etmeliyiz, belki de yapacamz yardmlar Allah katnda en kymetli amelimiz saylacak ve dualarmzn kabul olmasna vesile olacaktr.

Son olarak bu mübarek gün ve gecelerde yapacamz bütün amellerimiz ve ibadetlerimizin Allah katnda karlk bulmasn, tövbe ve dualarmzn hassaten Peygamber Efendimiz (sas) ve bütün Peygamberlerin (as) yapt her bir dua gibi Allah katnda makbul olmasn dilerim. Tüm bu duygu ve düüncelerle Berat kandilinizi tebrik eder, hayrlara vesile olmasn Yüce Mevladan temenni ederim.

Ana Sayfaya Git