DÜ'de Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gül "Bu hizmetleri yapmak sağlık camiası için çok önemlidir. Çünkü bu merkezler hem hastalar hem de hasta yakınları için çok önemlidir" dedi

Haberler 17.11.2017 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinde (DÜ) 13 yatak kapasiteli Palyatif Bakm Merkezinin açl yapld.

Yaam tehdit eden hastala bal ortaya çkan problemlerle karlaan hastalar için oluturulan merkezin açln DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül yapt.

Gül ve beraberindekiler, açln yaptklar merkezde tedavi gören hastalar ve yaknlaryla görütü.

Rektör Gül, gazetecilere, Palyatif Bakm Merkezinde yallar ile onkolojik ve nörolojik hastalarda çkabilen ve uzun dönem seyreden komplikasyonlarn tedavisinin yaplacan söyledi.

PALYATF BAKIM MERKEZ

Bu hizmetleri yapmak salk camias için çok önemlidir. çünkü palyatif bakm merkezleri hem hastalar hem de hasta yaknlar için çok önemlidir. diyen Gül, öyle konutu:

Dicle Üniversitesinde ilk defa böyle bir merkez hizmete giriyor. Birçok üniversitede palyatif bakm merkezi yok. Salk Bakanl kendi bünyesinde, kendi eitim ve aratrma hastanelerinde palyatif bakm merkezleri açt. Bugün burada palyatif bakm merkezi açmann mutluluunu yayoruz. Bu konuda emei geçen arkadalarma teekkür ediyorum. nallah merkez bu tip hastalara çok önemli hizmetler verecektir.

Merkezin açlna, DÜ Hastaneler Bahekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluçlu, Kardiyoloji Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Nizamettin Toprak da katld.

Ana Sayfaya Git