Düğümü İmar Barışı Çözer!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, işadamı tarafından 16 yıl önce plaza üzerine yaptırılan dağevi benzeri ahşap yapının kaderini 'imar barışı' belirleyecek.

Haberler 01.09.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde, iadam tarafndan 16 yl önce plaza üzerine yaptrlan daevi benzeri ahap yapnn kaderini imar bar belirleyecek. Diyarbakr Mimarlar Odasnn yapt bavuru üzerine Belediye söz konusu yap için ykm ve cezai ilem karar alrken, yürürlüe giren imar baar nedeniyle söz konusu ykm ve cezai ilemin uygulanamad ve yapnn ne olacana imar bar ile ilgili yaplan bavurudan sonra karar verilecei örenildi.

BÖLGENN KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR

Merkez Sur ilçesinde 2002 ylnda iadam ve Diyarbakrspor eski bakan Abdurahman Yakut tarafndan yaptrlan plazann üzerine daevi benzeri bir yap yaptrld. Söz konusu yap, son günlerde yeniden sosyal medyann gündemine tanrken, tamamen ahap malzemeden yaplan villa tipi evde ziyaretçiler için ark köesi ve Türkiyenin her bölgesinin kültürünü yanstan elileri bulunuyor. Ta ve betonun kullanlmad 90 metrekarelik ahap ev, misafirhane olarak kullanlyor.

MAR BARII DÜÜMÜ çÖZECEK?

Diyarbakr Mimarlar Odasnn bavurusu üzerine Merkez Sur Belediyesi söz konusu yap için Temmuz aynda ykm ve cezai ilem yaptrma karar ald. Ancak, yürürlüe giren imar baar ile birlikte iadam Yakutun söz konusu yap için bavuruda bulunmas üzerine verilen cezai ilem ile ykm karar u anda uygulanamyor. Yetkililer, söz konusu yap için imar barna bavuru yapldn ve yaplan bavuru sonuçlanncaya kadar kanun gerei ykm yaplamadn söyledi.

Ana Sayfaya Git