Düğün Görüntülerine Tazminat Davası Açtı

Diyarbakır'da yaşayan Hacer ve Ömer Kaya çifti, anlaşma yapılmasına rağmen düğün görüntülerinin kaybolduğunu belirten salon işletmecileri hakkında 20 bin lira tazminat talebiyle dava açtı

Haberler 05.11.2017 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir çift, düün törenlerindeki görüntülerin kaybolduunu belirten salon iletmecileri hakknda dava açarak, 20 bin lira manevi tazminat talep etti.

Evlilik karar alan Hacer ve Ömer Kaya, düün törenleri için merkez Balar ilçesinde bir salonun iletmecileriyle görütü.

Tören için 8 bin lira karlnda anlaan ve buna snrsz kamera çekimini de ekleten Kaya çifti, 17 Temmuz 2016da dünyaevine girdi.

letmeci, törenin ardndan kaytlar almak için salona giden çifte kamera görüntüsünün kaybolduunu söyledi.

TAZMNAT TALEB

Bunun üzerine Kaya çifti, avukatlar araclyla 2. Tüketici Mahkemesine, salon iletmecilerinden 20 bin lira tazminat talep ettiklerine dair dilekçe sundu.

Talep dilekçesinde, tekrar bulunmayan böyle özel bir güne ilikin anlarn kalc olmasn istemenin müvekkiller için doal bir hak olduu belirtildi.

Düünün kayt altna alnmasndaki amacn bu anlarn ölümsüzletirilmesi ve ileride bu özel duygularn hatrlanmas olduu vurgulanan dilekçede, unlar kaydedildi:

Düün merasimi yaplan müvekkiller yönünden bu denli önem tayan anlarn kaytlarnn yaplmamas veya yaplp da kaytlarn teslim edilmemi olmasnn telafisinin bulunmamas nedeniyle yarataca üzüntü, hayatn olaan akna uygundur. Tekrarlanma ihtimali bulunmayan özel bir güne ilikin görüntülerin daval tarafça kaybedilmesi, müvekkiller tarafndan büyük bir elem ve zdraba sebep olmutur. Ömür boyu saklanmas kuvvetle muhtemel olan ve bu özel güne ilikin hatralar barndran görüntülerin daval irketçe kaybedilmesinin müvekkillerin yaamlar boyunca bu hususu hatrlayp üzülmesine sebep olaca aikardr.

- SÖZLEMEYE AYKIRILIK, HUKUKA AYKIRI HAKSIZ EYLEM

Düün kaytlarnn temin edilmemesi nedeniyle, yüklenici daval irketin edimini aypl ve kusurlu yerine getirdii belirtilen dilekçede, davalnn Borçlar Kanununun 355. maddesi hükümlerinde yer alan özen borcuna aykr davrand bildirildi.

Borçlar Kanununun 49. maddesi, Türk Medeni Kanununun 24. ve 25. maddelerindeki hükümler ile bu duruma benzer davalara ilikin Yargtay kararlarnn da yer ald dilekçede, Bu, kiilik haklarna saldr tekil etmese bile kiinin ruhsal bütünlüünü bozucu nitelikte ve arlkta olan sözlemeye aykrlk, hukuka aykr haksz eylem olduundan manevi tazminat sorumluluunu gerektirir. ifadeleri kullanld.

Dilekçede Hacer ve Ömer Kaya için 10ar bin lira manevi tazminatn tören gününden itibaren yasal faiziyle düün salonu iletmecilerinden alnarak, çifte verilmesi talep edildi.

Bunun üzerine 2. Tüketici Mahkemesince salon iletmecileri hakknda dava açld.

- EMLE MUTSUZUZ

Davac Ömer Kaya, AA muhabirine yapt açklamada, düün törenlerinin ardndan görüntüleri almak istediklerini ancak iletmecilerin kendisini sürekli oyaladklarn, sonunda da kamera çekimlerinin olmadn söylediklerini belirtti.

Görüntüler için salon iletmecileri hakknda yarg yoluna gittiklerini anlatan Kaya, davetlilerden düün gecesi telefonla çekilen görüntüleri aldn, amatör kaytlar izleyerek teselli bulduklarn ifade etti.

Kaya, düün töreninin tekrar olmayan güzel anlar barndrdn, bu nedenle tazminat davas açtklarn söyledi.

Düünü yaptk ama elimizde kamera çekimlerimiz olmadndan ileride çocuklarmza izletemeyeceimiz için eimle mutsuzuz. Bazen yakn arkadalarmzn düün görüntülerini izlediimiz zaman kendi düünümüz aklmza geliyor, moralimiz bozuluyor, mutsuz oluyoruz. diyen Kaya, adaletin yerini bulmasn ve davay kazanmay umduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git