Düğününde, katledilen arkadaşlarını unutmadı

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken arkadaşları Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürüldüğü katliamdan yaralı kurtulan Yusuf Er, düğününde arkadaşlarını unutmadı

Haberler 17.09.2017 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 6-7 Ekim 2014te Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine et datrken arkadalar Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Günein vahice öldürüldüü saldrdan yaral kurtulan Yusuf Er, dünyaevine girdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çars üzerine, Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakrda düzenlenen izinsiz gösterilerde 4 arkadan kaybeden ve yaad dehet hafzasndan silinmeyen Er, düününde de arkadalarn unutmad.

Merkez Yeniehir ilçesinde bir düün salonunda düzenlenen törende, katledilen Yasin Börü ve arkadalar adna ezgi ve iirler okundu. Yasin Börü adna sloganlarn atld düünde damat Er, Börünün resminin bulunduu atky takt.

4 ARKADAINI KAYBETT

Yusuf Er, dehet dolu günlerden bugünlere geldii için çok mutlu olduunu söyledi.

Hiçbir zaman Yasin Börü ve arkadalarn unutmayacan belirten Er, Bu düün sadece benim düünüm deil, 6-7 Ekim olaylarnda ehit edilen Yasin Börü ve dier arkadalarmn düünüdür. Bu vesileyle onlarn da dünyevi olarak da olsa ailelerinin sevincine ortak olduk. diye konutu.

6-7 Ekim olaylarnda yaral olarak kurtulmasnn kendisi için büyük bir eref olduunu kaydeden Yusuf Er, Yasin Börü ve arkadalarnn düününde olmalarn arzuladn ve Börü ile birlikte halaya durmak istediini aktard.

KATLAMLA YÜZ YÜZE GELD

PKKnn katliamndan sonra gün yüzü görmediini dile getiren Er, Terör örgütü PKKnn katliam, Türkiye tarihine büyük kara bir leke olarak kalacaktr. Allah katillerin cezasn verecektir ve onlara mahkeme-i kübrada büyük bir hesap soracaktr. Biz isteriz ki Allah bu dünya hayatnda da onlara gün yüzü göstermesin. dedi.

Düünlerinin bu kadar cokulu ve güzel geçmesinin Yasin Börü ve arkadalarnn bereketi olduunu ifade eden Yusuf Erin amcas Süleyman Er de aradan 3 yl geçmesine ramen Yasin Börü ve arkadalarna Türkiye halknn teveccühü olduunu söyledi.

Er, Bugün Yasin Börü ve arkadalar yaam olsayd onlar da bu düünde olacakt. Belki ilerde Yasinin düününü de yapyor olacaktk. Bu düünün sahibi ehit Yasin Börü ve arkadalarnn ailesidir. Bu düün sadece bizim deil, bu düün 6-7 Ekim ehitlerinin düünüdür. ifadelerini kulland.

MÜSLÜMANLARI BTREMEZLER

PKKnn öldürmekle Müslümanlar bitiremeyeceine iaret eden Süleyman Er, öyle dedi:

Terör örgütü PKK bunu bilmesi gerekir ki Müslümann kan bereket ve rahmettir. Yeni neslin evlenmesi, imanl duruu ve Yasinlerin yetiecei güzel ortamlar olacak. Onlarn kan bu bölgeye ve ülkeye bereket olacak. Bu bölgede Yasinler, Hüseyinler, Riyatlar ve Turanlar bitmeyecek inallah.

Düüne, Yasin Börü ve arkadalarnn aileleri ile sivil toplum kurulu temsilcileri ve davetliler katld.

Ana Sayfaya Git