Dükkanını okuma salonu yapınca

Hani ilçesinde iş yeri olarak kullanılan iki dükkanını eğitime hizmet için dizayn eden ücretli öğretmen İbrahim Yıldız, burada kitap okuyan ve gönüllü eğitimcilerin desteğiyle sınava hazırlanan öğrencilerin sağladığı başarı ile gurur duyuyor.

Haberler 10.09.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Hani ilçesinde öretmen brahim Yldzn kiracsn çkararak iki dükkandan dönütürdüü okuma salonu örencilerin baarsna katk salad.

lahiyat Fakültesinden mezun olan ve Hanide 6 yldr farkl okullarda ücretli öretmenlik yapan Yldz, örencilere okuma alkanl kazandrmak için krsal Gürbüz Mahallesindeki evinin alt katnda bulunan kendilerine ait iki dükkan bu amaçla deerlendirmeye karar verdi.

Kira gelirinden vazgeçerek kiracsn çkard iki dükkan birletirip okuma salonu olarak dizayn eden Yldz, masa, kanepe ve sandalye yerletirdii okuma salonunu kitaplarla donatt. çocuklarn kitap okumak için kulland salon zamanla farkl branlardaki öretmenlerin gönüllü olarak örencilere eitim destei sunduu bir alana dönütü.

Özellikle uzaktan eitim sürecinde örencilerin çokça faydaland salon, kitap okuyan ve gönüllü eitimcilerin desteiyle snava hazrlanan örencilere baar getirdi. Yldz, bu çabas sonucu kitap okuma alkanl kazandrd çocuklar ve Liselere Geçi Sistemi kapsamnda yaplan merkezi snavlarda fen liselerini kazanan örencilerle gurur duyuyor.

- Gençlik Merkezi kurarak taçlandrd

Eitimci Yldzn okuma salonuna kitap yardm yaplmas için sosyal medya paylam üzerine l Valiliinin devreye girmesi üzerine Büyükehir Belediyesi tarafndan mahalledeki eski metruk belediye binasn Gençlik Merkezine dönütürüldü. Eitime katk sunan Yldz da merkezin sorumlusu olarak görevlendirildi.

3 dersliin yer ald, 7 öretmenin görev yapaca merkezde sunulacak eitim hizmetinden 2nci ve 8inci snf aras tüm örenciler ücretsiz faydalanacak. Örenciler eitimden arta kalan zamanda merkezde drama, akl ve zeka, müzik, halk oyunlar gibi birçok kulüp faaliyetlerinden de yararlanacak.

- Gelecein fidanlarn diktik

Öretmen 3 çocuk babas Yldz, ücretli öretmenlik yaparken örencilerin yeterince kitap okumadn fark ettiini söyledi.

Buna çözüm bulmak için öretmen arkadalaryla yapt istiare sonucu daha önce bir ksm ayakkabc olarak kullanlan evlerinin alt katndaki dükkanlar kütüphane gibi hizmete sunmak istediini dile getiren Yldz, ailesinin de bu fikrini olumlu karladn belirtti.

Yldz, kiracy çkartarak iki dükkan birletirip kütüphaneye dönütürdüklerini anlatarak, Raflar yaptk. htiyacmz olan sandalye ve masalar kraathanelerden satn aldk. Buraya aama aama kitap doldurmaya baladk. Buray kitapla doldurdukça buras cvl cvl çocuk kaynamaya balad. dedi.

Amaçlarnn çocuklara kitap okuma alkanl kazandrmak olduunu aktaran Yldz, unlar anlatt:

Kitap okuma alkanlnn yan sra çocuklara girecekleri snavlarda baarl olmalar için fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler derslerinde de yardmc olduk, onlarla soru çözdük. Bu eitimlerimizin meyvesini aldk. Her yl en az 4-5 örenci fen lisesini kazand. Buras maddi bir kayp olarak görülse de manevi olarak çok ey kazandrd. Gelecein fidanlarn diktik. Bu fidanlar belki de bilim adam, doktor, mühendis olacaklar.

Salonda gönüllü olarak örencilere destek sunan rehber öretmen Abdulvahip Yldz ise örencilere derslerindeki baar seviyesini yükseltmeleri, snavlar nedeniyle yaadklar stresten kurtulmalar için psikolojik destek sunduunu ifade etti.

- Okuma isteim artt

Okuma salonundan faydalanan örencilerden Beyzanur Aslan, daha önce kitap okuma alkanlnn olmadn, derslerinde de geride olduunu söyledi.

Okuma salonunun kendisine fayda saladn anlatan Aslan, Derslerde ilerledim ve notlarm yükseldi. Burada kitap okumaya altm, evde de çok okumaya baladm. Kitaplara kar sevgim artt. Burada arkadalarmz ve hocalarmzla soru çözüp, farkl etkinlikler yapyoruz. Türkçe öretmeni olmak istiyorum. diye konutu.

Aslan, kendilerine salad katk için brahim Yldza teekkür etti.

Ecrin Yldrm da LGSde baarl olmak için okuma salonuna geldiini, uzaktan eitim sürecinde de bu salondan EBAy takip etme imkan bulduunu aktard.

Anne ve babamn telefonundan EBAya giremiyordum. 3 kardeiz ve hepimizin EBAya girmesi gerekiyordu. Burada hem EBAya balandm hem de kitaplardan yararlandm. Okuma isteim artt. ifadelerini kullanan Yldrm, emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git