Dün konser, bugün aşı seferberliği

Diyarbakır'da virüs tehlikesi kol gezerken haftasonu organize edilen "konserler" tartışırken, dün 12 yaş ve üstü öğrencilere yönelik aşı seferberliğinin başlatılması, çelişki olarak değerlendirildi.

Haberler 28.09.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs risk haritasnda hala krmz ve sar renk arasnda gidip gelen Diyarbakrda geçtiimiz hafta sonu 11. Karpuz Festivali ile Gençlik Bulumalar kapsamnda düzenlenen açk hava etkinlikleri ile konserlerin virüsün yaylmasnda önemli etken olabilecei tartma konusu oldu. Kontrolsuz, maske, sosyal mesafe ve hijyenik ortamn hiçe sayld etkinliklerde salgnn önümüzdeki günlerde pik yapaca konuulurken, dün de artc bir ekilde a seferberlii balatld. A hakk tanmlanan, ailesinin onay verdii 12 ya ve üstü örencilere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) as yaplmas için okullarda stant kuruldu.

l Salk Müdürlüüne bal 90 ekip, alveri merkezleri, park, kraathane, hastane, ehrin giri çk noktalar ile krsal yerleim yerlerinde yürüttükleri alama çalmalaryla salgnla mücadeleye katk sunuyor. Bu kapsamda 40 salk ekibi de kentte eitim öretime devam eden örencilere yönelik 75 okulda alama çalmas balatt. Okullarda kurulan stantlarda görev yapan ekipler Salk Bakanlnn alama takvimine göre sisteme tanmlanan ve ebeveynlerinin onay verdii 12 ya ve üstü örencilere a uyguluyor.

OKUL OKUL GEZYORUZ

Yeniehir lçe Salk Müdürü Semih Erdal Tekay, gazetecilere, l Milli Eitim Müdürlüü ve l Salk Müdürlüünün ortak kararyla veli izni alnm 12 ya ve üstü örencilere a yapmak için okullarda stant kurduklarn söyledi.

2. dozda krmzdayz. Bunu maviye çevirmek için tüm gücümüzle saha çalmasn balatm durumdayz. Randevu oluturulmu örencilerimizi alamak için de sokak sokak, ev ev, okul okul geziyoruz. diyen Tekay, en ksa zamanda ili alamada mavi kategoriye tamak istediklerini belirtti.

ÖRENCLERN AILANMASI

Velilerin de 12 ya ve üstü çocuklar için e-Nabz üzerinden a talebi oluturabileceine iaret eden Tekay, Bu sayede çocuklarmz alayabiliyoruz. 17 ya üzerindeki çocuklarmzda böyle bir izne gerek. diye konutu.

11. snf örencisi Samet Doan herkesin bir an önce a olmas gerektiini belirterek, Uzaktan eitime geri dönmek istemiyoruz. O nedenle a olmayan örencilere mutlaka a olmalarn tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

10. snf örencisi Dilan Kurt ilk asn yaptrdn anlatarak, eitimin yüz yüze devam etmesi için bütün arkadalarnn a olmasn istediini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git