“Dünya Kudüs Günü”nü önemseyen Diyarbakırlılar Kudüs’ün özgür olduğunu görmek istiyor

Her yıl Ramazan ayının son haftasına denk gelen cuma günü, İslam coğrafyasında “Dünya Kudüs Günü” olarak idrak edilip işgalci israilin yaptığı zulme dikkat çekilerek mazlum Filistin halkının yanında olunduğu mesajı veriliyor.

Haberler 21.05.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu kapsamda Diyarbakrl vatandalar, mazlum Filistin halknn yannda olduunu ve esaret altnda bulunan Kudüsün özgürlemesi için duygularn paylat.

Diyarbakrl vatandalar, bu yl dünyay etkisi altna alan Coronavirus dolaysyla buruk bir Ramazan ay geçirdiklerini belirterek her yl Ramazan aynn son haftasnda idrak edilen Dünya Kudüs Gününü çok önemsediklerini söyledi.

Kudüsün, Müslümanlarn krmzçizgisi olduunu belirten vatandalar, Kudüsün özgürlemesi için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazr olduklarn vurgulad.

Diyarbakrllar, igalci siyonist rejimin, mazlum Filistin halkna yapt zulmü ve ilk kblemiz olan Kudüse kar esaret giriimlerini bertaraf etmenin en önemli yolunun, Müslümanlar arasnda salanacak birlik ve beraberlikten geçtiine dikkat çektiler.

KUDÜS MESELES HEPMZN BOYNUNUN BORCUDUR

galci siyonist rejimin Filistinlilere yapt zulmü kabul etmeyerek bütün aile fertleri ile bu zulme kar olduklarn belirten Reit Dönmez, Hepimiz Selahaddin Eyyubinin torunlaryz. Kudüs meselesi hepimizin boynunun borcudur. galci israilin zulmünü kabul etmiyoruz. çoluk-çocuumuzla, ailemizle ve airetimizle biz bu zulme karyz. Kudüs bizim ilk kblemizdir. Kudüs benim canmzdr. Kudüsüme bir ey olursa oraya gider canm da kurban ederim. Eer biz Müslüman isek bunu seve seve yapmalyz. Bende çok ciddi bir ekilde söylüyorum. cap ederse Kudüsün özgürlüü için ailemle giderim. Canmla ve ruhumla giderim. Fakat bugün elimizde bir ey gelmiyor. Kudüsümüzü Rabbimize brakyoruz. Allah varken mesele yoktur. ifadelerini kulland.

Siyonist çete çeteyi, Filistin topraklarnda görmek istemediklerini belirten Dönmez, Kudüs bütün müminlerin ilk kblesiydi. Bugün günümüzde Kbe ve Mescid-i Nebevi ne ise Kudüs te Müslümanlar için ayn eydir. Biz israili Kudüs ve Filistinde istemiyoruz. Bütün ümmeti Muhammed bu düünceye sahip olmas gerekiyor. çünkü bu durumdan Müslümanlar olarak mesulüz. eklinde konutu.

DYARBAKIR HALKI OLARAK KUDÜSÜ KIRMIZI çZGMZ OLARAK GÖRÜYORUZ

Kudüs ve Filistin topraklarn Müslümanlarn krmz çizgisi olarak gördüünü belirten Yunus Arsu, Her ramazan aynn son haftasndaki cuma gününü dünya Kudüs günü olarak anyoruz ve kutluyoruz. Biz Diyarbakr halk olarak Kudüsü krmz çizgimiz olarak görüyoruz. Krmz çizgimiz olduundan dolay Kudüse yaplan bir müdahale karsnda elimizden gelen çaba ve gayreti göstermek istiyoruz. Elimizden bugün Kudüs için dua etmek geliyor. Rabbim kabul ederse baka yardmlarmz da edeceiz. Ramazan aynda olduumuz için Filistinde bulunan kardelerimiz için dua etmeliyiz. Filistin ve Kudüsün hür olmasn istiyoruz. galci israil rejimi sanmasn ki u an zorla bulunduu Filistin topraklarnn kendisine ait olduunu. Filistin topraklar Müslümanlarndr ve Müslümanlarn kalacaktr. En yakn zamanda Kudüsü Allahn izni ile tamamyla özgürletireceiz. çünkü Filistin hür olduunda Müslümanlar hür olmu demektir. diye belirtti.

Filistin, siyonist çeteler tarafndan igal edildii zaman, Müslümanlar olarak çok büyük bir tepki gösterilmesi gerektiini belirten Arsu, Filistin esir olduu halde Müslümanlar olarak çok büyük tepki göstermemiz gerekirken maalesef bunu yapmyoruz. Kudüs gibi kutsal bir yeri normal bir yermi gibi davranyoruz ve önemsemiyoruz. Takndmz bu tavr ve alg yanltr. Nasl ki bir insan evine bir zarar gelince dünyalar ayaa kaldrabiliyorsa Kudüs te bizim evimizdir onun için dünyalar ayaa kaldrmalyz. Örnein; Ayasofya camiye çevrilince Hristiyanlar, haçl seferlerini düzenledi ve dünyay ayaa kaldrd. Biz de Kudüs igal edildii vakit bu tepkiyi vermemiz gerekiyordu. Ancak bu tepkiyi vermediimiz için maalesef bamza gelen bütün her ey bu ilgisizliimizdendir. Son olarak unu söylemek istiyorum: igalci israil sanmasn Kudüs yalnzdr ve onlara kalacak. Kudüs bizimdir ve bizim kalacak. ifadelerini kulland.

DÜNYA KUDÜS GÜNÜNÜ BENMSYORUZ VE ÖNEMSYORUZ

Her Ramazan aynn son haftasna denk gelen Dünya Kudüs Gününü önemsediklerini belirten Ayetullah Güreli, Bilindii üzere Ramazan aynn son haftas Dünya Kudüs günüdür. Dünya Kudüs gününü benimsiyoruz ve önemsiyoruz. Kudüs bizim krmz çizgimizdir. Bir insann krmz çizgisi aldnda yaplmas gereken çok ey vardr. Ama biz Kudüs için maalesef sessiz kaldk. çünkü Kudüste Müslümanlar eziyet çekiyor. Kudüsün hür olmas gerekiyor. Kudüs hür olursa Müslümanlar özgür olur. Kudüs maalesef u an esaret altnda. Biz bu zulme ve esarete karyz ve istemiyoruz. israilin kaçrd binlerce Filistinli Müslüman kardeimize sürekli dua ediyoruz. Rabbim bu Ramazan ay hürmetine Filistinli kardelerimize yardm etsin. dedi.

SRALN YILLARDIR FLSTN ÜZERNE YAPTII ZULMÜ BLMEYEN YOKTUR

siyonist çete israilin yllardr Filistin topraklarnda zulüm yaptna dikkat çeken Mehmet Ata, nallah dünya üzerinde bulunan bütün Müslümanlar arasnda birlik ve beraberlik olurda bu zulüm biter. Müslümanlar arasnda bu beraberlik olursa ne israil ne de ABD bu zulmü yapamaz. Hatta bu cesareti bile alamazlar. Filistindeki kardelerimiz de inallah bu zulüm ve tecrit altndan bir an önce kurtulurlar. israilin yapt bir zulümdür. Baka bir ey de deildir. Yllardr Filistin üzerine yapt zulmü bilmeyen yoktur. Düünün israil küçük bir topraa sahip bir eydir. Tabi bizim gözümüzde ülke bile saylmyor. Bizim gözümüzde insan bile deiller. çünkü Filistindeki mazlum kardelerimizi hem yok sayp hem de zulüm yapyorlar. Onlar nasl Filistindeki Müslümanlar yok sayyorsa biz de israile insan gözüyle bile bakmyoruz. Allahtan bu Ramazan aynda tek isteimiz, inallah bütün Müslümanlar vahdet üzere birleirler. Yine Rabbim inallah Filistindeki kardelerimizi de özgürlüüne kavuur. nallah Mescid-i Aksada rahat bir ekilde namaz klmak nasip olur. Bizede orada namaz klmak nasip olur. temennisinde bulundu.

FLSTN TOPRAKLARININ HÜR OLMASINI VE ÖZGÜRLÜÜNE KAVUMASINI STYORUM

Yllardr süren igalci siyonistlerin zulmüne Avrupal birçok devletin sürekli destek verdiine vurgu yapan Baran pek, Yllarca Filistin ve Kudüs igal altndadr. Bütün Avrupa ülkeleri yaanan bu zulme kar deiller. galci çetenin yannda olarak Kudüsün igaline destek veriyorlar. Filistinde yaayan bütün Müslüman kardelerimiz ve küçücük bebeklerimiz katlediliyor. Maalesef birçok ülke bu duruma sessiz kalyor. Bugün bütün ülkeler ve Avrupa Birlii Filistinin yannda olmas gerekirken ne yazk ki igalci israilin zulmüne destek veriliyor. Filistin topraklar, Kudüs, Filistindeki kardelerimiz ve bebekler katledilmese ve orada sava olamazsa Müslümanlar olarak bizler her zaman mutlu olacaz. Bundan dolay Filistinin hür olmasn ve özgürlüüne kavumasn istiyorum. eklinde konutu.

FLSTN ÖZGÜRLÜÜNE KAVUUR DYE DÜN KADR GECESNDE çOK DUA ETTM

Filistin ve Kudüsün özgürlemesi için sürekli dua ettiini belirten Mehmet Karata, Allah israili kahr perian etsin. Rabbim mazlumun hakkn brakmasn. Filistin özgürlüüne kavuur diye dün Kadir Gecesinde çok dua ettim. Kudüse kurban olurum ben. nallah Kudüsümüz özgürlüüne kavuur. Yine Ümmet-i Muhammed arasnda birlik ve beraberlik olur. nallah Kudüsün özgürletii günleri de görmek nasip olur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git