Duran, dijitale dönüş gerekli

BİK Genel Müdürü Duran, Şanlıurfa'da yerel gazetelerin sahipleriyle buluştu "Yerel gazetelerin şunu görmesi lazım, dünyada bir dijital dönüşüm var pandemiyle biz bunun etkisini daha fazla gördük. Yerel gazeteler de bu dijital dönüşümü gerçekleştirmeliler, kendi internet sayfalarını geliştirmeliler"

Haberler 17.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumu (BK) Genel Müdürü Rdvan Duran, dünyada dijital dönüüm yaandn belirterek, Yerel gazeteler de bu dijital dönüümü gerçekletirmeliler, kendi internet sayfalarn gelitirmeliler. dedi.

Duran, anlurfa Valilii toplant salonunda, kentte faaliyet yürüten yerel gazetelerin sahipleriyle bir araya geldii toplantda, yerel gazetelerin yayn yaptklar bölgelerin klcal damarlar, sorunlar en iyi tespit edecek ve aktarabilecek ana mecralar olduunu söyledi.

GAZETELER DJTALE ODAKLANMALI

BK olarak yerel gazetelerin yaamas için ellerinden gelen her eyi yaptklarn belirten Duran, Özellikle salgn döneminde talep dorultusunda dönüümlü yaynclk yapmtk bir dönem. Onun dnda ksa çalma ödenei, bir takm teknik, tiraj konularnn denetimlerinin ertelenmesi konusunda, tiraj denetimlerini erteleyerek biz aslnda ana sknty gidermi olduk. Gelirlerimizde de bölgesel farkllklar oldu, baz bölgelerde pandemiden dolay yerel gazeteler çok iyi para kazandlar. Yani çok fazla gazete basmadlar ama ilanlar devam etti, hatta baz illerde kamu kurumlar, yerel idareler, yerel basn desteklemek için bir takm aktiviteler düzenlediler ve oradan da bir takm gelirler elde edildi. dedi.

Salgn sürecinin yerel gazeteler için çok kötü geçmediini düündüklerini dile getiren Duran, baz istisnalarn bunun dnda olduunu ifade etti.

Yerel gazetelerin sorunlarn kendi sorunlar olarak gördüklerini ve her zaman onlarn yannda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Duran, öyle devam etti:

DEM VE DÖNÜÜM ART

Yerel gazetelerin unu görmesi lazm, dünyada bir dijital dönüüm var pandemiyle biz bunun etkisini daha fazla gördük. Yerel gazeteler de bu dijital dönüümü gerçekletirmeliler, kendi internet sayfalarn gelitirmeliler. Basn lan Kurumu gelirleri daha önce gazetelerin birincil geliri deildi artk birinci ve en önemli geliri haline geldi. çünkü reklam pastasndaki pay gittikçe dümeye balad, neredeyse sfra yaklat. Buna karlk internet medyasnda da reklam portföyü müthi bir ekilde artt. Bizim elimizde bir habercilik a var, kendi internet medyamz oluturduumuzda ayn haber merkezini kullanarak bir editöryal altyap ile birlikte bizim internet sayfamz bölgedeki en iyi internet sayfas olabilir. Maalesef bakyoruz yerel gazeteler internet sayfalarna çok önem vermiyorlar.

Duran, internet medyasnn çok sayda ilan beklentisinin olmadn sadece resmilemek istediklerini ve bunun yannda ciddi anlamda maddi kazanç elde ettiklerini dile getirdi.

Gazetelerin internet sayfalarnn gelitirilmesi için eitim programlar düzenledikleri belirten Duran, Türkiyenin bir çok bölgesinde gerçekletirilen eitimin yakn zamanda anlurfada yaplmas için çalma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

BK Genel Müdür Yardmcs Cavit Erklnç, lan Müdürü dris Armaan çam, Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ve nsan Kaynaklar Müdürü Engin Öztürkün de yer ald toplant, yerel gazetelerin sorun ve taleplerinin görüülmesiyle devam etti.

Ana Sayfaya Git