Dürümlü Gözü Yaşlı Bekliyor

Tanışık köyü muhtarı Yaman "Cumhurbaşkanı'mızın ziyareti bizi memnun ediyor. Başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Cumhurbaşkanı'mız bizim için, şehitlerimizi için geliyor. Bu acı hepimizin, tüm Türkiye'nin, 78 milyonun acısıdır"

Haberler 28.05.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 28.05.2016 - 09:29

Tanışık köyü muhtarı Yaman Cumhurbaşkanımızın ziyareti bizi memnun ediyor. Başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Cumhurbaşkanımız bizim için, şehitlerimizi için geliyor. Bu acı hepimizin, tüm Türkiyenin, 78 milyonun acısıdır

Katliamda ağabeyini, kardeşi, yeğenini ve yakın akrabalarını kaybeden Yaman Cumhurbaşkanımız acımızı paylaşmaya geliyor. Cumhurbaşkanımızın acımızı paylaşması bizi teselli ediyor. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yarın gerçekleştireceği Diyarbakır programı kapsamında, Dürümlüde PKKlılarca katledilenlerin yakınlarını ziyaret edecek olması, Tanışık köyünde memnuniyetle karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım ile yarın Diyarbakıra gelecek Erdoğan, temasları kapsamında Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK tarafından 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı katliamda terör mağduru olan vatandaşların yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret ederek, acıları paylaşacak.

Tanışık köyü muhtarı Bayram Yaman, iki oğlu ve bir torununu kaybettiği katliamın acısının büyük olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğanın ziyaretinin, tüm köy halkını memnun ettiğini dile getirdi.

Katledilenlerin yakınlarını

Yaman, Cumhurbaşkanımızın başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Cumhurbaşkanımız bizim için, şehitlerimizi için geliyor. Bu acı hepimizin, tüm Türkiyenin, 78 milyonun acısıdır. dedi.

Katliamda ağabeyini, kardeşi, yeğenini ve yakın akrabalarını kaybeden Faruk Yaman da ziyareti anlamlı bulduğunu belirterek, yaşadıkları acının sadece Tanışık köyünün değil tüm Türkiyenin acısı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanımız acımızı paylaşmaya geliyor. Cumhurbaşkanımızın acımızı paylaşması bizi teselli ediyor. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz diyen Yaman, katliamda hayatını kaybedenler için köyde bir anıt yapılmasını istediklerini ifade etti.

- Dürümlü katliamı

Bingölün Genç ilçesinde, gasp ettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesine getiren PKKlı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylülerce takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKKlı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır