Dürümlü şehitleri dualarla anıldı

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybeden 16 kişi dualarla anıldı.

Haberler 13.05.2020 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKl teröristlerin 12 Mays 2016da Bingölün Genç ilçesinde gasbederek 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu Dürümlü mezrasnda infilak ettirdii katliamda yaamn yitiren 16 kiinin acs dinmedi. Mezarl ziyaret eden ehit yaknlar, gözyalar döktü, dua etti.

Her yl ehitler için yemekli mevlit veren ehit yaknlar bu yl koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda bir araya gelmedi. Tank köyünde, cami hoparlöründen ehitler için mevlit okunarak, dua edildi.

Terör örgütü PKKnn yapt bombal saldrda iki kardeini, amcasn ve akrabalarn kaybeden Hac çelebi Yaman, AA muhabirine yapt açklamada, koronavirüs nedeniyle bu yl ehitler için toplu mevlit etkinlii düzenlemediklerini söyledi.

Camide mevlit okunduunu, ehitler için dua edildiini dile getiren Yaman, katliam lanetledi.

Yaman, öyle dedi:

ehitler ölmez. Allah bizi onlarn hayrnda mahrum etmesin. Allah onlara da bu acy yaatsn. PKK terör örgütünü yapt bütün katliamlar için knyorum ve lanetliyorum. Terör örgütünün Allah belasnn versin. Onun uzants HDPyi de knyorum.

- Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasbedip 16 ton patlayc yükledikleri kamyonu, 12 Mays 2016 gecesi Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda münakaa yaanm, vatandalarn, teröristleri köylerine almak istememesi üzerine, kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, kamyonu mezra giriinde infilak ettirmiti. Patlamada 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git