Duyan kuyruğa girdi!

Diyarbakır Belediyesinin boş kadrolar için açtığı memurluk sınavı ilanını duyan kuyruğu girdi. İşsiz vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, ortaya çıkan görüntü "işte işsizliğin" resmi dedirtti.

Haberler 23.02.2019 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filiz YAA/aban YILMAZ

DYARBAKIR-Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl zabta, itfaiye eri ve baz meslek gruplar için 387 memur alm için kurumun internet sitesinden ilan yaynlad. lan duyan isiz vatandalar müracaatlarn yaplaca Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezi önünde uzun kuyruklar oluturdu.

Belgelerini teslim etmek için uzun kuyruklar oluturan vatandalar uzun süre srann kendilerine gelmesini bekledi. Memur adaylar kuyrukta beklerken, yamur sürpriziyle karlat. Bu srada görevliler darda yamura tutulan adaylar içeri almak zorunda kald.

KPPSden en az 60 puan alan adaylarn müracaat edebilecei memurluk için adaylar yazl ve mülakat snavlarna tabi tutulacak. Binlerce aday arasndan syrlarak memur olmak isteyen isizlerin birçou umutsuz olduklarn dile getirdi.

LANI DUYAN KUYRUA GRD

Ücretli öretmenlik yaptn ifade eden Müzeyyen Duran, Gördüünüz gibi sra çok var. Bir umutla srann bize gelmesini bekliyoruz. Ücretli öretmenlik yapyorum. Memur olmak için geldim. Ama umudum yok. Kuyruu görüyorsunuz çok kalabalk dedi.

Daha öncede girdii memurluk snavlarn kazandn ancak güvenlik soruturmalarnda sknt yaadn anlatan rfan Kaçmaz, ise Umutlu deilim. Daha öncede birçok snava katldm güvenlik soruturmas nedeniyle beni almyorlar. Hiçbir gerekçe göstermeden güvenlik soruturmas nedeniyle beni almadlar. Adli sicil kaydm temiz olmasna ramen nasl güvenlik soruturmam kötü çkyor? Hala anlayabilmi deilim diye konutu.

Kznn yerine müracaatta bulunduunu kaydeden baba Haluk Kan ise öyle konutu:

Ben kzm adna sraya girdim. Kendisi Eilde, gelemedi. Evli ve iki çocuu var. e ihtiyac var, onun yerine müracaat ben yapacam. ansmz deneyeceiz artk. Eer kabul etmezlerse kzm pazartesi günü kendisi gelip müracaatn yapar artk.

Umutlu olduunu belirten Süleyman Kanar da,KPSSden iyi bir puan aldm bu yüzden ie gireceimden umudum var. Belediyenin memur alacan duydum ve belgelerimi hazrlayarak buraya geldim ve sraya girdim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git