Duymak istiyor

Diyarbakırlı 4 yaşındaki Süleyman Yılmaz'ın işitme cihazı kayboldu. Dünyası bir anda sessizleşen Süleyman'ın annesi, oğlunun sessizliğine ses olunmasını istedi.

Haberler 29.10.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yaayan 4 yandaki Süleyman Ylmazn iitme cihaz kayboldu. Bir anda sessizlie bürünen Süleymann annesi Ceylan Ylmaz, olunun sessizliine ses olunmasn isteyerek, Lütfen sesimizi duyun, olumun bana anne demesine hasretim dedi.

Merkez Balar ilçesi Fatih Mahallesinde yaayan yürüme engelli 30 yandaki Ceylan Ylmaz 4 yl önce olu Süleyman kucana ald. Ei, kz ve olu ile kendi engelini unutan Ylmazn 4 yandaki olu Süleyman, geçtiimiz yl geçirdii ateli hastalk nedeni ile dünyas karard. Olunun gizli havale geçirdiinden haberi olmayan Ylmaz, 1 ay sonra çocuu Süleymann sesleri iitmediini fark etti. Hayrseverler, maddi imkanlar olmayan ailenin yardm çlna cevap verdi. Araya giren yetkililer ile hayrseverler, küçük Süleymann ameliyat olmasna ve iitme cihaznn taklmasna yardmc oldu.

Bir hafta önce ablas ile birlikte markete giden Süleyman, darda iitme cihazn kaybetti. Olunun iitme cihaznn takl olmadn gören anne Ceylan Ylmaz, sürünerek dar çkp iitme cihazn aramaya balad. Gittii yerleri didik didik eden acl anne, olunun tek ses kayna olan iitme cihazn bulamadan gözyalar içerisinde evine geri döndü. Olunun tekrar sessizlie gömüldüünü belirten Ceylan Ylmaz, yetkililerin kendilerine yardm etmesini istedi.

Yürüme engelli anne sürünerek cihaz arad

Süleymann 3 yandayken havale geçirdiini uan 4 yana bastn kaydeden Ceylan Ylmaz, olunun gizli havale geçirdii için iitme kaybna uradn belirtti. Anne Ylmaz, Ateini evde düürdüm. Ama biz bir ay sonra fark ettik. Sesleniyorum bakmyor, sese tepkisi yok. Fark ettiimizde hastaneye götürdük. Bera testi çekildi. Orada yüzde 90 iitme kaybna urad çkt. Elazda ameliyat ettik. uan cihazn bir parças beyninde. Allah raz olsun hayrseverlerden. Herkes bütçelerine göre yardm etmiti. Biz o zaman ameliyatn yaptrdk. Üsteki cihaz olmasa duymuyor. O cihazla duyup konuuyor. O cihaz da bir kaç gün önce kzm ekmek almaya gönderdim. Olumda arkasndan alaynca onunda kzmla gönderdim. Park için alam kzm da onu götürünce kzm dondurmaya almaya gidiyor. O andan cihaz kayp m oldu, o mu çekip att bilmiyorum. Kzm eve geldiinde baktm cihaz yok. Eimde evde deildi, sürüklenerek merdivenlerden kendim inmek zorunda kaldm. O an gittim oradaki bütün esnaflara sordum, kimse görmemi, görmediklerini söylediler. 3-4 gün oluma cihaz takamyorum. Takmadm içinde okula götürüyorum hocalar diyor, O cihaz olmadan duymuyor. Duymad zamanda olum konuamyor. Ben sadece cihazn alnmasn istiyorum. Baka ben hiç bir ey istemiyorum. Olumun konumas, duymas söz konusu. O yüzden buradan hayrseverler olsun, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna Salk Bakanlna sesleniyorum, lütfen sesimizi duyun. Olumun bana anne demesine hasretim. Benim olum konusun, duysun. Olum uan hiç bir ey bilmiyor. Bir su bile isteyemiyor. Ne anne diyor, ne abla diyor, ne baba diyor. Hiç bir ey diyemiyor dedi.

Ana Sayfaya Git