E be Yuh Yani!

Hırsızlığın bu kadarına da pes dedirten olay. DİSKİ’nin Ofis Altgeçidi’ndeki yeraltı enerji kabloları hırsızlar tarafından sökülerek çalındı.

Haberler 11.07.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Fen leri Daire Bakanlnn Ofis Altgeçidinin yenilenmesi çalmalar esnasnda, DSK Genel Müdürlüü Kanalizasyon Daire Bakanlnn atk su pompalarna enerji ileten kablolarn aça çkmas üzerine hrszlk olay yaand.

200 metrelik kablo çalnd

Hrszlk olay esnasnda 200 metre uzunluundaki yer alt enerji kablosu (NYY) çalnd. Hrszlk olay üzerine Ofis Altgeçidinde yamur suyu ve çevre sularnn topland Atk Su Terfi stasyonunda bulunan havuzdaki pompalar devre d kald. Havuzdaki atk su dearj edilemeyince bir süre su takn yaand. Sinyal kablolarnn kesilmesi nedeniyle jeneratör de bir süre bota çalt. Bu sebeple jeneratör akümülatörü zarar gördü.

DSK çalma balatt

DSK Genel Müdürlüü Elektrik Makine kmal ve Malzeme kmal Daire Bakanlna bal teknik bir ekip soruna müdahale ederek sorunu geçici yöntemlerle çözdü. DSK Genel Müdürlüü sorunun kalc bir ekilde çözülmesi için çalma balatt.

Kanalizasyon Daire Bakanlna bal bir ekip de atk su terfi istasyonunda bulunan havuzun tamas sonucu oluan takn emici vidanjörlerle boaltarak taknn büyümesini engelledi.

Ana Sayfaya Git