Eğil fıstık merkezimiz

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Modern İlaçlama Pülverizateör ve Fıstık-Badem Yaygınlaştırma, Geliştirme Projesi hayata geçirildi.

Haberler 04.03.2020 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Remzi ETK/sa PEK

DYARBAKIR - Diyarbakrn Eil ilçesinde Modern laçlama Pülverizateör ve Fstk-Badem Yaygnlatrma, Gelitirme Projesi hayata geçirildi.

Eil ilçesi beyaz toprak badem krma ve paketleme fabrikasnda Modern laçlama Pülverizatör ve Fstk - Badem Yaygnlatrma, Gelitirme Projesi tantm töreni düzenlendi. Törene Diyarbakr Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, Emniyet Müdürü ükrü Yaman, l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçier, çiftçiler ve vatandalar katld. Törende 57 üreticiye modern ilaçlama pülverizatör ve 50 üreticiye ise 12 bin 500 badem, 3 bin fstk fidan datld.

Eil bademin merkezi olacak?

l Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, tarmn tüm faaliyetini, aklla, bilgi ile ve teknoloji ile buluturmak mecburiyetinde olduklarn söyledi. Vali Güzelolu, Emeimizi, akl, gayretimizi de teknoloji ile buluturduumuzda, inallah hem elde edeceimiz ürünü hem de kazancmz çok daha iyiye ve öteye tayacaz. Keke milletin kaynaklar millete hizmet için harcam olsayd, milletin derdiyle dertlenip o dertleri çözmek için bir gayret göstermi olsalard. Maalesef terör örgütü PKKnn uzants siyasal temsil eden onlarn izinden gidenlerin derdi millete hizmet deildi. Hiç de olmad milletin derdiyle dertlenmek hiç onlarn yapt bir i olmad, millete hizmet diye emanet edilen kaynaklar, imkanlar bunlar hyanete tahsis ettiler. Milletin refah için verilen imkanlar ihanet ve terör uzantlarna tahsis ettiler bugün altyapda ve yaptmz bütün meselelerde bu skntlar görüyoruz. Her bir mahallemizde alt yapy suyu kanalizasyonu bu güzel beldenin bu peygamberler beldesi Eil insanna çok gördüler. imdi bunlarn ihanetinin sonrasnda hamdolsun bunlar geride brakmann huzur ve güven ortam içerisinde, bir Diyar huzur olan Diyarbakrda artk bütün bu altyaplarda geciktiimiz yatrmlarda hzl yol almann mücadelesindeyiz dedi.

Krsal alana 15 milyon kaynak aktarld

Büyükehir Belediye Bakanln devrald günden bu yana yaklak 15 milyon liralk kayna krsal alana aktardklarn dile getiren Vali Güzelolu, Ziraat odalarmzla üretici birliklerimiz ile bütün arkadalarmzla birlikte daha iyiye daha güzele insanmza daha çok kazandracak, her alana kaynak aktaryoruz. Burada bir zenginlik var, burada bir nimet var, bunu deerlendirmek lazm. Bu organik üretimini çoaltmak lazm, üretilen ürünü paketlemek ve marka haline getirip pazara tamak lazm, ite bugün de atacamz gibi mücadeleyi en ileri düzeyde yapp zararl ve hastalklar bertaraf edip elde ettiimiz ürünü artrmak lazm. Datacamz yeni ve çok güçlü fidanlarla her bir bahçede bereketi çoaltmak lazm, derdimiz bu derdimiz, derdiniz gayemiz sizin geleceiniz anz iiniz ve sofranzdaki bereketiniz bu noktada büyük bir kararll sergileyen milletin derdi ile dertlenen Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana ahsm ve tüm Diyarbakr adna içtenlikle teekkür etmek istiyorum diye konutu.

Konumalarn ardndan çiftçilere ürünleri datld.

Diyarbakr insan kaybolan yllarn hizmete dönümesini bekliyor

Güzelolu daha sonra Eilde mahalle muhtarlar, esnaf ve sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Güzelolu, Diyarbakrn 17 ilçesinde bütün mahallelerinde hizmet seferberlii ve gayreti içinde olduklarn söyledi. Vali Güzelolu, Ülkemiz ve ilimiz hizmeti hak ediyor, insanmz hizmet bekliyor. Özellikle Diyarbakr için, Diyarbakr insan her birisi bizim için deerli olan vatandalarmz kaybedilen yllarn zamanlarn artk bir an önce telafi edilmesini, hizmete dönümesini hakl olarak bekliyor. te budur bizi 24 saatin neredeyse 18, 19 saatinde ayakta tutan, bu gayrete koturan. Düünüyoruz önümüze gelen bilgilere ve çevremize bakyoruz hakikaten bir büyük vebal var. En büyük israf zaman ve hayat israf etmektir, geri gelmez telafi edilmez. Bu kentte ve tabi Eilde geriye dönüp baktmzda üzülüyoruz. Yllar var ki bizim insanmzn en temel ve hak ettii hizmetler hep ertelenmi, hizmet yapmak isteyenler engellenmi, hizmetin önüne destek için deil köstek için çklm ve hizmet ötelenmi. Terör örgütü PKKnn uzants siyasal partilerin bu kente ve bu bölgeyi ihaneti çok açk bir ekilde budur. Biz bugün bin 47 mahallede hala altyapnn meseleleri ile urayorsak, yol, su, kanalizasyon, ulam eriim hala mesele olarak karmza çkyorsa buradan balayarak bir dizi temel skntlar bu ihanetin bu kente ödettii bir bedeldir. Bunu göreceiz ve bunu idrak ederek zihnimize yerletireceiz, bunun muhasebesi ile de bunu bu kette bu beldeye bu mahalleye yaatanlardan hukuken, fiilen ve vicdanen hesap soracaz dedi.

Vali Güzelolu, konumasnn ardndan toplantya katlanlarn sorun ve taleplerini dinledi, sorunlarn giderilmesi için Büyükehir Belediyesi ve DSK daire bakanlarna talimat verdi.

Ana Sayfaya Git