Eşini öldürttü, indirim istedi!

Diyarbakır’da Nuriye Demir'in, kendisine şiddet uygulayan, aldattığından şüphelendiği eşi Aziz Demir'i, 10 bin lira karşılığında kiralık katile öldürtmesi olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Haberler 04.02.2018 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Nuriye Demirin, kendisine iddet uygulayan, aldattndan üphelendii ei Aziz Demiri, 10 bin lira karlnda kiralk katile öldürtmesi olayyla ilgili soruturma tamamland. ddianamede Nuriye Demirin Haksz tahrik altnda tasarlayarak eini öldürmeye azmettirme suçundan 18 yldan 24 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. Savc, kiralk katili bulan genç kadnn akrabas Hamdullah Yiit ile cinayeti iledikleri öne sürülen dris Yldrm ve Özkan Güzelin ise arlatrlm ömür boyu hapisle cezalandrlmasn istedi.

Olay, 26 Haziran 2017 günü Yeniehir ilçesinde meydana geldi. Evli ve 6 çocuk babas kepçe operatörü Aziz Demir (40), Ramazan Bayramnn ikinci günü, çocuk bezi almak için gittii marketten dönerken, vurularak öldürüldü. Polisin ifadesine bavurduu yaknlar, Demirin ei Nuriye Demirden (33) üphelendiklerini söyledi. Polis, cinayetle balantl olabilecekleri düüncesiyle Nuriye Demir ve kz A.D.nin telefon kaytlarn inceledi.

TELEFONDAK GÖRÜME KAYITLARI ELE VERD

Kaytlarda Nuriye Demirin, dris Yldrm ve Hamdullah Yiit ile youn görüme yapt, kz A.D.nin ise dris Yldrm ile olaydan 3 gün önce görümeye balad ve 72 kez mesajlat tespit edildi. Bölgedeki güvenlik kameralarnn kaytlarn inceleyen polis, markete gidip alveri yapan Aziz Demirin 2 kii tarafndan takip edildii, bu kiilerin cinayetten sonra da olay yerine yakn bir durakta minibüse bindii belirlendi.

Yaplan aratrmada bu 2 kiiden birinin Nuriye Demir ve kzyla telefonda görüen dris Yldrm olduu saptand. Yldrmn telefonunun, olay saatinde cinayet mahalinde sinyal verdiini belirleyen polis, güvenlik kamerasna taklan ikinci kiinin peine dütü. Yldrmn telefon kaytlar tarand. Kaytlarda, cinayet öncesi ve sonras Yldrm ve Ozkan Güzelin 159 kez birbirini arad, 4 bin 449 saniye görütükleri, 25 kez de mesajlatklar belirlendi. Yldrmn olaydan sonra Özkan Güzel ile 33 kez irtibat kurduunu belirleyen polis, bu kiinin cep telefonunun da olay yerinde sinyal verdiini tespit etti.

TERÖR OPERASYONUNDA YAKALANDI

Soruturmann devam ettii 10 Temmuz günü Terörle Mücadele ekipleri, ihbar üzerine bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, çok sayda silah ve mühimmat ele geçirildi, evdeki dris Yldrm gözaltna alnd. Kriminal incelemede, olay yerinde bulunan 4 bo kovan ve Aziz Demirin vücudundan çkan 2 mermi çekirdeinin, evde bulunan silahlarn birinden atld tespit edildi.

Polis ekipleri, 20 Temmuzda Nuriye Demir, aabeyinin olu Hamdullah Yiit, damad A.K., kz A.D. ve cinayet srasnda kiralk katil dris Yldrmn yannda bulunan Özkan Güzeli gözaltna ald. Nuriye Demir, Hamdullah Yiit, Özkan Güzel ve dris Yldrm tutuklanrken, A.K. ve A.D. tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Bu arada, ölen Aziz Demirin telefonunda bir kadn ile çekilmi cinsel içerikli fotoraf ve videolar bulundu.

ÖLDÜRMEK çN 25 BN, YARALAMAK çN 10 BN LRA

fadesi alnan Nuriye Demir, amcasnn olu Aziz Demir ile 19 yldr evli olduunu belirterek, Ailem zorla evlendirdi. Evlendiimden beri iddet görüyorum. Eim bana elektrik vermeye çalt. çalmaya gittii yerde beni aldatyordu. Dövdüünde ikayetçi oldum. 3 ay evden uzaklatrma cezas ald. 3 ay bitmeden gelip, dövdü. ikayet ettiimde 6 ay uzaklatrma cezas verildi. 6 ay bitmeden gelip, çamar makinesi hortumu ile beni ve kzm dövdü. Yine ikayet ettim. fadesini alp, braktlar. Bir kez parman gözüme sokmaya çalt. Her geldiinde çocuklar dövdü. Dayanamaynca üvey aabeyimin olu Hamdullaha yalvarp, eimi vurmas için birini bulmasn istedim. 20 gün önce ben ve Hamdullah, dris ile bulutuk. dris, Temizleyeyim mi yoksa yaralayaym m? diye sordu. 2 ayandan yaralamasn söyledim. Öldürmek için 25, yaralamak için 10 bin lira istedi. 10 bin liraya anlatk. Piman olursam arayacam söyleyip, drisin numarasn aldm dedi.

Bayrama 2 gün kala Diyarbakrdan gelen eini, balkondan dris Yldrma gösterdiini belirten Nuriye Demir, çocuklar silah sesi geldiini söyledi. Kapy açtmda inleme sesi geldi. ndiimde eim vurulmu, duvara yaslanmt. Bacandan yaralamasn söylediim için kafasndan vurulduunu anlaynca barmaya baladm. drise para verme frsatm olmad. Amacm öldürtmek deildi. Sadece sakat brakmak istedim dedi.

Katil zanls dris Yldrm ise, Nuriye Demirin kendisini azmettirdiini belirterek, Kocasn öldürmem için 10 bin lira verdi. Bayramn ikinci günü arayp, akam kocasn dar göndereceini söyledi. i yapmaya karar verdim ve takip ettim. Binaya girince 4 el ate ettim. Karanlk olduundan nereden vurduumu görmedim diye konutu.

CNSEL STSMARDA BULUNDU

18 yandan küçük olduu için hakknda ayr soruturma yürütülen öldürülen Demirin kz A.D. ise Babam çocukluumdan beri bana cinsel istismarda bulunuyordu. Evlendikten sonra bir kaç kez telefonla taciz etti. En son 6-7 ay önce annemin evinde taciz etti. Bu ekilde birçok kez istismarda bulundu. Evlenmeden önce anneme anlattm, inanmad. Babamn, teyzem ile ilikisi ortaya çknca doru söylediimi anlad. Babam telefonundan müstehcen videolar bana izletmek istiyordu diye konutu.

SAVCI:HAKSIZ TAHRK ALTINDA SUçU LED

Soruturmay tamamlayan savclk, Nuriye Demirin haksz tahrik altnda tasarlayarak eini öldürmeye azmettirme suçundan 18 yldan 24 yla kadar, kiralk katili bulan Hamdullah Yiit ile 10 bin liraya cinayeti iledikleri öne sürülen dris Yldrm ve Özkan Güzelin ise arlatrlm ömür boyu hapisle cezalandrlmas istemiyle iddianame hazrlad.

Demirin eine iddet uygulad, bu nedenle daha önce para cezasna çarptrld ve halen 2 dosyada yargland belirtilen iddianamede, 22 Kasm 2016 günü maktulün, çamar makinesi hortumu ile Nuriye Demirin boazn skt, yumruk ve hortumla dövdüü ifade edildi. Öleninn eini aldattna ve iddet uyguladna dair beyanlar, Demirin baka kadnla cinsel içerikli fotoraflar ve kzna cinsel istismarda bulunduuna dair ifadeler dikkate alndnda Nuriye Demirin haksz tahrik altnda suçu ilediini belirten savc, dier üphelilerin haksz tahrik hükümlerinden yararlanamayacan vurgulad.

Ana Sayfaya Git