Ege kanyonları değil Diyarbakır

Bulunduğu konum itibari ile Ege ve Akdeniz kanyonlarını anımsatan, Diyarbakır'ın Silvan, Kulp, Hazro ilçeleri arasında bulunan ve ismini bulunduğu köyden alan Taşköprü, tatilcilerin akınına uğradı. Şelalesi ve suyu ile cennetten bir köşeyi andıran bölge, tatile çıkamayan vatandaşların cazibe merkezi haline geldi.

Haberler 08.07.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulunan tarihi Taköprü, doal güzellikleri ve berrak suyu ile bölgenin kavurucu scaklarndan bunalan vatandalar arlyor.

Hava scaklnn 40 dereceye ulat Diyarbakrda, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri arasnda bulunan Taköprü, vatandalarn serinlemek için tercih ettii mekanlarn banda geliyor.

Kulp ilçesini Silvan ile Hazroya balayan ve adn bulunduu köyün isminden alan Sarum çay üzerindeki Taköprü, özellikle hafta sonlar çevre il ve ilçelerden piknik yapmak için gelen ziyaretçilerin urak yeri haline geldi.

Sultan 2. Abdülhamid döneminde yaplan ve çevresindeki kayalarda maara devri izlere rastlanan Taköprü, yükseklii 200 metreye ulaan boaz, berrak suyu ve kendisine has doal güzellikleriyle ziyaretçilerde hayranlk uyandryor.

Serinlemek için Taköprüyü tercih edenler seyri doyumsuz manzara eliinde piknik yapyor, berrak Sarum çaynda yüzmenin keyfini çkaryor.

- DYARBAKIRIN YAZ SICAKLII NSANI KAVURUYOR. BURAYA GELP SERNLYORUZ

Taköprünün ziyaretçilerinden Ahmet Korkutan, her hafta sonu düzenli olarak piknik yapmak için bu mekana geldiklerini söyledi.

Doal güzellii ve suyu ile batdaki birçok yerden daha güzeldir. diyen Korkutan arkadalarn da bu güzel mekana davet ettiini, birlikte güzel vakit geçirdiklerini belirtti.

Korkutan, Buraya cennetten bir köe diyebiliriz. Arkadalarmzla, ailemizle gelip piknik yapyor, suya giriyor, ferahlyoruz. Diyarbakrn yaz scakl insan kavuruyor. Buraya gelip serinliyoruz. dedi.

Herkese Taköprüyü ziyaret etmelerini tavsiye eden Korkutan, Bu doal güzellii kaçrmamalar gerekiyor. Gelip buray gördüklerinde mutlaka ikinci defa gelirler. diye konutu.

- KENTMZDE DENZ OLMADII çN BURAYI TERCH EDYORUZ

Feyzi Yldrmaz ise yaz aylarnda her hafta sonu piknik yapmaya Taköprüye geldiklerini dile getirdi.

Yldrmaz, Suyu temiz olduu için Batman, Mardin ve Diyarbakr gibi birçok ilden buraya geliyorlar. Suyu, doal alan çok güzel. Kentimizde deniz de olmad için buray tercih ediyoruz. ifadesini kulland.

Davut Korkutan da köprünün tarihi bir eser olduunu, temiz suyu ve doal manzaras nedeniyle piknik yapmak için sürekli bu mekan tercih ettiklerini söyledi.

54 yanda olduunu, 40 yldr ailesiyle Taköprüye geldiini anlatan Korkutan, Piknik yapmak ve serinlemek için güzel bir yer. Suyu çok güzel, çok temiz, elaleleri var. Sabah 05.00te arkadam buraya gönderdim yer bulmas için. Batman, Mardin, rnak, anlurfa gibi birçok ilden vatandalar buraya geliyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git