Eğil Renklendi!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Diyarbakır Eğil Peygamberler Tabiat Parkı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşü, dalış ve bisiklet turu yapıldı

Haberler 02.10.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Eil ilçesinde, Türkiyedeki 214. tabiat park olarak ilan edilen Eil Peygamberler Tabiat Parknda tantm amacyla doa yürüyüü, dal ve bisiklet turu gerçekletirildi.

Etkinlie katlanlar tarihi mekanlar arasnda güzel vakit geçirmenin mutluluunu yaad.

Eil Kaymakam Kürad Atak, bu tür etkinlikler düzenleyerek ilçeyi cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Eildeki bu alann bir süre önce tabiat park olarak ilan edildiini anmsatan Atak, kararn ilçe halkn çok mutlu ettiini dile getirdi.

Parkta yürütülen çalmalar tamamland zaman turizm ve kültür merkezi olan ilçenin çok daha cazip hale geleceini kaydeden Atak, öyle konutu:

çerisinde kr lokantalar, seyir teraslar olacak. Türkiyenin her yerinden insanlar buraya gelip ilçede ho vakit geçirecekler. lçemizde peygamber kabirlerinin bulunduu Ziyaret Tepesi var. Hafta sonu özellikle 5 bine yakn ziyaretçi arlyoruz. Dicle Baraj kenarnda rekreasyon alanlarmz var. Doa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüü yetkilileri çok güzel bir organizasyon yapt.

- Parkn tantm için programlar düzenlenecek

Orman ve Su leri Bakanl Doa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç da Eil Peygamberler Tabiat Parknn tantm için program düzenlendiini belirterek, Herkesin görmesi gereken muhteem bir manzara var.Yapacamz projelerle burada insanlara doayla ba baa güzel zaman geçirecei bir alan oluturacaz. dedi.

Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ube Müdürü Erdal Seven de alann Diyarbakrdaki tek tabiat park olduunu anmsatt.

Etkinlie youn katlmn kendilerini mutlu ettiini söyleyen Seven, tabiat parknn tantm için bir dizi program düzenleyeceklerini anlatt.

- stanbul ve zmirden dal için gelenler var

Diyarbakr Doa Sporlar Kulüp Bakan Yardmcs Nurullah Eza da parkta yürüyü yapmaktan büyük keyif aldklarn belirterek, 13 kilometrelik bir yürüyü yaptk. Diyarbakrn tantm açsndan bu tür etkinlikler çok önemli. Doa harikas bir yer buras. eklinde konutu.

Dicle Su Sporlar Kulübü Bakan lhami çakmak da baraj gölünde çok güzel dal yerleri bulunduunu vurgulayarak, 18 metre derinliindeki medreseye dal yapacaz. stanbul ve zmirden gelip dal yapanlar var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git