Eğil’de hayvanların içine düştüğü su kuyuları beton bloklarla kapatıldı

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde, hayvanların içine düştüğü ve vatandaşlar için de tehlike oluşturan tarihi su kuyuları, Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan alınan izinle beton bloklarla kapatıldı.

Haberler 18.11.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Eil ilçesinde, hayvanlarn içine dütüü ve vatandalar için de tehlike oluturan tarihi su kuyular, Diyarbakr Kültür ve Tabiat Varlklar Koruma Kurulundan alnan izinle beton bloklarla kapatld.

Tarihi su kuyularnn bulunduu yere gelerek inceleme yapan ve ilçenin birçok noktasnda yaplan kamu yatrmlarn yerinde görerek denetleyen Eil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili dris Arslan, su kuyularnn tarihi dokusuna zarar vermeden çalmann yapldn belirtti. Kaymakam Arslan, Vatandalar ve hayvanlar için tehlike arz eden tescilli kültür varl olan yaklak 50 su kuyusu, yetkili mercilerden alnan izinle tarihi dokusuna zarar vermeyecek ekilde beton bloklarla kapatld dedi

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi desteiyle Yukar Döemeler Mahallesinde devam eden kilitli parke ta yol yapm çalmalar ise tamamland. Yaplan kamu yatrmlarn yerinde görerek inceleyen Kaymakam Arslan, vatandalarla sohbet ederek, istek ve önerilerini dinledi.

Ana Sayfaya Git