Eğitim Gördüler Gezip, Eğlendiler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla 2016-2017 eğitim döneminde 5 farklı branşta açtığı atölyelerden bin 194 çocuk faydalandı.

Haberler 08.06.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentin tarihi ve turistik yerlerine düzenlenen geziler ile organize edilen uçurtma enlii ve lunapark etkinliklerine katlan yüzlerce çocuk , hem tarihi mekanlar tand hem de gönüllerince elendi.

Büyükehir Belediyesinin, çocuklarn sosyal geliimlerine yönelik bu yl Sümerpark Ortak Yaam Alannda açt matematik ve akl oyunlar, bilgisayar, drama, koro ve balama atölyelerden bin 194 çocuk faydaland. çocuklarn,2016-2017 eitim dönemi boyunca atölyelerde gördükleri eitimler, 1 Haziranda tamamlanrken, Büyükehir Belediyesi, bahar aylarnda kentin tarihi ve turistik yerlerini tantmak amacyla geziler ile uçurtma enlii ve lunapark etkinlikleri düzenledi. Etkinlere katlan yüzlerce çocuk, hem kentin tarihi mekanlarn tanma frsat buldu hem de etkinliklerde gönüllerince elendi.

245 çocuk matematii elenerek örendi

Büyükehir Belediyesinin, birçok örencinin korkulu rüyas olan matematii sevdirmek amacyla Sümerparkta oluturduu ve çeitli oyunlarn da yer ald Matematik ve Akl Oyunlar Atölyesinden 245 örenci faydalanarak matematii örenmeye çalt.

çocuklarn kiisel geliimleri ve özgüven kazanmalar açsndan oldukça önemli bir yere sahip olan Drama Atölyesinde ise eitim dönemi boyunca 370 çocua ders verildi.

çocuklar örendiklerini sahnede sergiledi

çocuklara sanat sevdirmek amacyla açlan Koro ve Balama Atölyesinden 181 çocuk yararland. Eitim döneminde performanslaryla dikkat çeken çocuklar, Hdrellez enlikleri kapsamnda 5 Maysta Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Solistler Geçidi Konserinde sahne ald. Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Hintçe olmak üzere farkl dillerde birçok ünlü sanatçnn arklarn seslendiren çocuklar, gösterdikleri performanslaryla izleyicileri büyüledi.

çocuklar bilgisayar programlarn örendi

çocuklarn güvenli internet ve bilgisayar kullanmn örenmesi için oluturulan Bilgisayar Atölyesine katlan 370 çocuk, eitimlerini baaryla tamamlad. çocuklar ayrca atölye sayesinde bilgisayarn donanmlar, temel bilgisayar, photoshop ve Microsoft Office programlarn örendi.

Risk altndaki çocuklar koruma

Bünyesinde 506 kaytl çocuk bulunduran Risk Altndaki çocuklar Koruma ve çocuk stismar ile Mücadele Merkezinin (ROD) 5 aylk çalmalarndan 324 çocuk faydaland. ROD bünyesinde açlan çocuk Haklar Atölyesine 32 çocuk katld. Hayvanlar sevme, tanma, haklarn örenme ve çevreye kar duyarl olmak amacyla oluturulan Ekoloji Atölyesinde 120 çocuk eitim gördü. Geliimleri için oldukça önemli bir yere sahip olan Psikodrama Atölyesine ise 172 çocuk eitim dönemi boyunca katlm salad.

çocuklar, tarihi ve turistik mekanlar gezdi

Bahar aylarnda havalarn snmasyla birlikte 2016-2017 eitim döneminde atölyeler dnda çocuklara yönelik çeitli etkinliklerde düzenlendi. Kentin tarihi önemini çocuklara kavratmak amacyla tarihi ve turistik mekanlara gerçekletirilen gezilere 100 çocuk katld. 25 çocuun 4 grup halinde katld gezi etkinliklerinde miniklerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlar Büyükehir Belediyesi tarafndan karland.

Uçurtma enliiyle çocuklar stres att

Krklar Danda çocuklara yönelik uçurtma enlii düzenlendi. çocuklarn yiyecek, içecek ve uçurtma ihtiyaçlarnn ücretsiz olarak karland etkinlikte, miniklerin uçurtma uçurtmalar dnda doa ile ba baa zaman geçirerek stres atmalar saland.

Büyükehir Belediyesi, Elaz yolu üzerinde bulunan MED A.. Deve Geçidi Tesislerinde çocuklara yönelik piknik organize etti. Yaplan etkinlie 70 çocuk katld.

çocuklar lunaparkta doyasya elendi

Büyükehir Belediyesi, Nisan ay içinde dezavantajl çocuklar lunaparka götürerek doyasya elenmelerini salad. Etkinlikten daha önce lunaparka gitme ans bulamayan 210 çocuk faydaland. Yine ayn etkinlik kapsamnda çermik ilçesi krsal mahallelerindeki ilkokullarda eitim gören 120 çocuk, kentte getirilerek lunaparka götürüldü.

Oyun odalarndan 170 çocuk yararlanyor

Büyükehir Belediyesinin Sümerpark Ortak Yaam Alan, Ben u Sen, Yeniköy ve skanevleri Sosyal Konutlarnda açt toplam 7 oyun odasnda, 3-5 ya aras 170 çocuk eitim görüyor. Okullarn tatil olmas ile birlikte eitime 15 gün ara verilecek.

Ana Sayfaya Git