Eğitime destek

Dicle Elektrik tarafından Surkent İşitme Engelliler Ortaokulunda yapımı tamamlanan, "Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi" ile "Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi" törenle açıldı

Haberler 15.10.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Dicle Elektrik tarafndan Diyarbakrda Surkent itme Engelliler Ortaokulunda yapm tamamlanan, Ahap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akl ve Zeka Oyunlar Köesi törenle hizmete açld.

Dicle Elektrik tarafndan, hizmet bölgesinde eitime ve kültüre katk sunmak için kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamnda merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Surkent itme Engelliler Ortaokulu bünyesinde yapm tamamlanan Ahap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akl ve Zeka Oyunlar Köesi örencilerin hizmetine sunuldu.

lçe Milli Eitim Müdürlüü ile yaplan i birliiyle gerçekletirilen ve tüm giderleri Dicle Elektrik tarafndan karlanan Ahap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akl ve Zeka Oyunlar Köesinin hizmete girmesi dolaysyla Surkent itme Engelliler Ortaokulunda tören düzenlendi.

Yeniehir Kaymakam Murat Beikci, törende yapt konumada, okulun sadece Diyarbakrda deil bölgedeki önemine deindi.

Beikci, Surkent bizim için çok özel bir okuldur. Bu anlamdaki ihtiyac gideren tek okul olduu için bu projeyi hayata geçiren Dicle Elektrike çok teekkür ediyoruz. dedi.

Türkiyede 10 milyon engelli vatanda bulunduunu, bunun 3 milyonunun iitme engelli bireylerden olutuuna dikkat çeken Beikci, Onun da 1 milyonu eitim çandaki çocuklardan oluuyor. Surkent itme Engelliler Ortaokulunda samimiyetle ve gayretle çalan bir eitim kadrosu var. çocuklarmzn hayata daha sk tutunmalar için bu gayretleri takdir ediyoruz. diye konutu.

Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas da istihdam ve yatrm büyüklüü açsndan bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarn ifade ederek, sadece ticari anlayla hareket etmediklerini, bölgenin kalknmasna, refahna, istihdamna katk sunmay görev edindiklerini belirtti.

Bir yandan 8 bine yaklaan çalan saysyla bölgenin en geni istihdam imkann sunarken, eitim ve kültüre yönelik sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini aktaran Arvas, çocuklarn eitim gördüü böylesi bir eitim yuvasna katk vermekten mutluluk duyduklarn dile getirdi.

Hizmet bölgesinde özelletirmeden bu yana yaklak 4 milyar lira yatrm yaptklarn kaydeden Arvas, yllk bazdaki rekorun ise 2021 ylnda krlacan vurgulad.

Bu yl sonu itibaryla bölge genelinde 1,4 milyar liraya ulamas beklenen alt yap ve ebeke yatrmndan aslan payn 353 milyon lirayla Diyarbakrn aldna dikkati çeken Arvas, öyle konutu:

Hizmet bölgemizde tüketicilerimizin daha kaliteli enerji almas için datm ebekemizi sürekli güçlendiriyoruz. Bir yandan da teknolojinin en son imkanlarn kullanarak kayp ve kaçakla mücadele ediyoruz. Yeni dönemde de hizmet bölgemizin her yerinde farkl sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeyi istiyoruz. Bölgenin en büyük ekonomik gücü olarak bölgeden aldmz bölgeye vermeyi bir görev olarak görüyoruz.

Daha sonra Ahap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akl ve Zeka Oyunlar Köesinin açl yapld.

Törene, Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, Surkent itme Engelliler Ortaokulu Müdürü Bülent Öztürk, okul yöneticileri, öretmenler, örenciler ve veliler katld.

Ana Sayfaya Git