Ekici'nin yeni görevi Fen işleri

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tiyatro ve Sinema Şube Müdürü ve tiyatrocu Handan Ekici'yi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı emrinde görevlendirdi.

Haberler 29.04.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Büyükehir Belediye Bakan olarak görevlendirilen Cumali Atilla döneminde, Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl olarak atanan Handan Ekici, yönetimin HDPli belediye bakanna devredilmesinin ardndan Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl emrine verildi.

Sinema ve tiyatro dallarnda çok sayda ödüle sahip olan Ekicinin görevine iade edilmesi için sosyal medyada oyuncununyerisahnedir etiketiyle imza kampanyas düzenlendi.

- BAARI EMEK ÖDÜLÜ ALMITI

Dicle Üniversitesi Fransz Dili Bölümü mezunu olan Ekici, 1990 ylnda Diyarbakr ehir Tiyatrosunda oyuncu olarak çalmaya balad. Oyunculuk, yönetmenlik, drama ve tiyatro eitmenlii yapan Ekici, çocuk tiyatrosu, drama ve tiyatro pedagojisi üzerine eitim ald.

Ekici, Tiyatro Doudan Yükseliyor söylemi ile Diyarbakrda tiyatro sanatna katt deerler nedeniyle 2018 ylnda Tiyatro Gazetesinin düzenledii 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri seçici kurulu tarafndan Baar Emek Ödülünü almt

Ana Sayfaya Git