Ekiplerin arıza sınavı

Kar ve fırtınada hasar gören elektrik şebekesi ekiplerin zorlu çalışması ile onarıldı

Haberler 09.02.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde, iddetli frtna ve youn kar ya nedeniyle ar hasar gören elektrik ebekesi, ekiplerin hummal çalmas ile onarlarak, 153 yerleim birimine yeniden elektrik verilmesi saland.

DEDAtan yaplan açklamaya göre, ilçe krsalnda iddetli frtna ve youn kar ya nedeniyle iletim hatlar kilolarca arla ulaan buz ve kar nedeniyle koptu, 93 elektrik direi devrildi ya da hasar gördü.

lçeye bal 153 krsal mahalledeki 8 bin aboneye enerji salayan 327 trafo, hasar nedeniyle devre d kald.

Yaklak 30 bin vatandan bir gecede enerjisiz kalmas üzerine DEDA Diyarbakr l Müdürlüüne bal arza onarm bakm ekipleri harekete geçti.

ARIZALARI GDERMEK çN

l merkezi ve çevre ilçelerdeki ekiplerin de desteiyle söz konusu bölgedeki arzaya müdahale edildi.

Onarm çalmalar için temin edilen bir tr dolusu malzeme de ksa süre içerisinde ilçeye ulatrld.

Açklamada görülerine yer verilen DEDA Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, ekiplerin 72 kilometre uzunluundaki iletim hattn kontrol ettiini, krlan, yklan veya yan yatan 93 direi onardn, 80 direk arasnda kopan iletim hatlarn yenilediini belirtti.

Ekiplerin onarm çalmalar srasnda doa koullar ve ulam sorunu nedeniyle zorlandna dikkati çeken Yaka, unlar kaydetti:

Zaman zaman köylülerin temin ettii binek hayvanlarla dereleri geçen ekiplerimiz, bazen de çok souk suda yürüyerek kar kyya ulamak zorunda kald. Uzun ve zorlu çalma sonunda çermik ilçesine bal 153 yerleim biriminin tamamna yeniden elektrik verildi. Hedefimiz her artta abonelere kesintisiz enerji vermek. Ekiplerimiz eitim, moral ve motivasyon olarak en güç artlarda bile görevlerini yerine getirmeye hazr.

Ana Sayfaya Git