Ekmek zammı itirazına red

Diyarbakır’da Ekmek zammına yapılan itiraz, toplanan komisyonca reddedildi.

Haberler 25.12.2021 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Valiliinin ekmek zammna yapt itiraz, toplanan komisyonca reddedildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, 14 Aralkta Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) hizmet binasnda toplanan komisyonda un, akaryakt, maya ve iletme giderlerindeki art sebep gösterilerek 1 kilogram ekmein fiyat 11 lira 25 kuru, 200 gram somun ekmek ise 2 lira 25 kuru olarak belirlenmesi talep edildi. Talep oy çokluuyla kabul edildi.

Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakknda Yönetmeliin 5inci maddesine dayanlarak alnan zam kararna kar, Vali Münir Karalolunun talimatyla, ayn yönetmeliin Tarifelere tiraz balkl 7nci maddesi ve Komisyon balkl 6nc maddesi gerei itiraz komisyonu oluturuldu.

DESOB kararyla yaplan ve tepkiye neden olan ekmek zamm, l Valiliince oluturulan komisyon tarafndan ele alnd.

Komisyon, bugün Vali Karalolu tarafndan görevlendirilen Vali Yardmcs Ömer Cokunun bakanlnda, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) temsilcisi eyhmus Mete ve DESOB temsilcisi Emin Güngörün katlmyla topland.

Gerçekleen görüme sonucu yaplan oylamada Vali Yardmcs Cokunun itirazn kabulü ile tarifenin iptali yönündeki oyuna karlk, DTSO ve DESOB temsilcilerinin itirazn reddine yönelik oylar sonucu, yaplan itiraz oy çokluuyla reddedildi.

Ana Sayfaya Git